Min side Kundeservice Bli medlem

Båtkonstruktøren Jan Herman Linge

livet og båtene

15 år gammel dro Jan Herman Linge til sjøs. I 1943 rømte han til Sverige med sin selvbygde båt «Vi-to» for deretter å dra til England og delta i motstandsarbeidet. Etter krigens slutt skulle livet handle om båtbygging. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

15 år gammel dro Jan Herman Linge til sjøs. I 1943 rømte han til Sverige med sin selvbygde båt «Vi-to» for deretter å dra til England og delta i motstandsarbeidet. Etter krigens slutt skulle livet handle om båtbygging. Sjømannen, ingeniøren og båtkonstruktøren setter fortsatt sitt preg på båtliv og båtkultur.
Denne boka tar for seg Jan Herman Linges liv og arbeid for deretter å gå detaljert inn på de ulike båttypene han tegnet. I løpet av sin karriere som båtkonstruktør skal cirka 10 000 seilbåter og like mange motorbåter av hans design ha vært bygget på verdensbasis. Linge ble først og fremst kjent som konstruktøren av Soling som var olympisk klasse fra 1972 til 2000 og Yngling som var OL-klasse i 2004 og 2008, men en rekke andre båter bærer hans signatur, både motor- og seilbåter, både i tre og i plast. Seilbåter fra Linges tegnebord bærer, i tillegg til Soling og Yngling, navn som Lærling, Jypling, Firling, Smiling, Brisling, Hal'ling, Willing og Gambling. Motorbåter har navn som Fjordling, Sportling, Styling, Mekling, Vesling og Musling. Linge sto også bak MTB-en Nasty for den Norske marine og utallige fritidsbåter fra produsenter som blant annet Fjord, Windy og Draco.

Boka er rikt illustrert med fotografier, skisser og tegninger.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
238
ISBN
9788253043579
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Båtkonstruktøren Jan Herman Linge
Format
23 x 25 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Båtkonstruktøren Jan Herman Linge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1989

Val McDermid
Innbundet 
409,- 449,-
 

Lucy

Jamaica Kincaid
Paperback 
145,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv