Meny
Den store klimaguiden - Thomas Horne
Den store klimaguiden - Thomas Horne

Den store klimaguiden

; Eivind Stoud Platou (Illustratør)

«... gullgruve for folk på jakt etter faktaopplysninger og gode klimaråd for hverdagslivet (...) Platous illustrasjoner [er] stilige, oversiktlige og svært informative (...) Om man skal kjøpe en guide til en klimavennlig livsstil, er det ikke vanskelig å anbefale denne»

, Dagbladet Terningkast 5

Ingen kan løse klimakrisen alene, men alle kan gjøre noe. Hvilke tips og råd skal vi følge, hva er det som egentlig nytter? Det gir Den store klimaguiden svar på.

Vinner av Brageprisen 2020 i kategorien Åpen klasse

Les mer
Miljø
Aktuell
Illustrert
Håndbok
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Hvilke grep kan hver enkelt av oss gjøre for å bedre klimaet? Betyr elbil og noen flyturer mindre en forskjell? Her får du rådene om hva som faktisk nytter.

– En grunn til at jeg har skrevet denne boka, er at jeg er bekymret for min sønns framtid, sier forfatteren. – Jeg vil at han skal kunne leve et like godt liv som det jeg har gjort, men vet at det i stor grad er «det gode liv» som er årsaken til klimaendringene. Dette gjør meg nysgjerrig på hvordan vi kan fortsette å leve gode liv med et helt annet forbruksmønster.

Smarte valg
Bedre kunnskap om hvilke miljøtiltak som nytter gjør oss mer bevisste. Da er det lettere å ta smarte valg både i hverdagen og ved større beslutninger, som når det gjelder bolig, bil og ferieturer. Boka er full av lettfattelige og instruktive illustrasjoner. Den gir svar på tusen små og store klimaregnestykker og gir deg all kunnskapen du trenger for å ta gode klimavalg, og som er lette å huske. Dine valg påvirker dem rundt deg, og sammen sender vi viktige signaler til både politikere, næringsliv og andre aktører som kan gjøre de store, kollektive tiltakene.

Hvilket klimaavtrykk har du?
De oversiktlige illustrasjonene i boka gjør det enkelt å se hvordan du hele tiden kan justere ditt personlig klimaavtrykk ved valgene du tar, enten det gjelder kjøp av mobil og klær, kaffen eller lørdagsbiffen. Hjelper det verden at vi spiser mindre kjøtt og bytter til elbil?

Horne har laget fire hovedkategorier, transport, mat, bolig og generelt forbruk. Vi får svar på om det virkelig er bedre for naturen å velge handlenett av tøy framfor plastpose, hva landbruket har å si for klimaet, forskjellen i å kjøpe vin på flaske i stedet for vin i kartong, hva tallene på importert mat er i forhold til norskprodusert, om det lønner seg å ha elbil, om elsykkel er miljøvennlig og mye mye mer.

«Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe er et forslitt, men helt presist uttrykk, og denne boka kan du se på som en svært omfangsrik meny, med noe for enhver smak. Når du skal velge de tiltakene du vil prioritere, er det tre viktige spørsmål du bør stille deg: Hva har du mest lyst til, altså hvilke av tiltakene gjør deg engasjert? Hva tror du at du faktisk kan klare å gjennomføre? Og sist, men ikke minst, hvilke tiltak monner mest?»
THOMAS HORNE, forfatter av Den store klimaguiden

Fra Bragejuryens begrunnelse:
Alle setter igjen et klimaavtrykk, men hvordan ser det ut? Årets vinnerbok … viser oss hvilke klimavalg vi kan ta i hverdagen som kommer kloden til nytte. Er det noe poeng i å bytte ut dieselbilen med en stor Tesla? Bør folk slutte å spise kjøtt? Hvilke klær er det ansvarlig å kjøpe? Slike spørsmål skaper ikke bare en bevissthet, men ansvarliggjør også … Boken er tilgjengelig og lett å lese. Kombinasjonen av presist språk og svært gode illustrasjoner og grafikk gjør boken engasjerende. .... I en tid der temperaturen på kloden stiger i takt med havet, kan en bok knapt bli nyttigere enn dette.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Marius Wulfsberg, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 285
ISBN: 9788232803156
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8173818
Brageprisen Åpen klasse 2020
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

THOMAS HORNE er forfatter og foredragsholder. Han har arbeidet blant annet i Flyktningehjelpen og Amnesty International. I tillegg har han skrevet flere bøker om mat, drikke og samfunnsspørsmål, deriblant suksessene Ølbrygging fra hånd til munn (2013) og Kunsten å ikke kaste mat (2017). Thomas bor i en trekkfull og lite klimavennlig leilighet i Oslo sammen med sin sønn. Han er litt for glad i kjøtt og å kjøre bil. De siste årene har han blitt mer opptatt av å leve klimavennlig, men har savnet noe som gir de gode svarene. Derfor har han skrevet denne boka!