Min side Kundeservice Bli medlem

Ta kaka

"Ta kaka er ei vakker bok som byr på både kunnskap og freistingar av alle baksteslag...Denne må ein berre ha. Gå heim og bak!"

Hardanger Folkeblad

TA KAKA Frå hellebakst til kunstferdige konditorkaker. Frå julekaker til lekre dessertar. Rikhaldige kakebord er tradisjon når noko skal feirast på Vestlandet. TA KAKA serverer for første gong vestlandskakene på eitt brett. Les mer

443,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

TA KAKA Frå hellebakst til kunstferdige konditorkaker. Frå julekaker til lekre dessertar. Rikhaldige kakebord er tradisjon når noko skal feirast på Vestlandet. TA KAKA serverer for første gong vestlandskakene på eitt brett. Dette er ei norsk kakebok der kakene vert sette inn i ein større kulturhistorisk og geografisk samanheng. TA KAKA er ei reise i tid og rom: vi ser på utviklinga frå dei første enkle bakverk i tidleg mellomalder og fram til dagens moderne kakekunst. Boka er òg ei reise på Vestlandet, frå Egersund i sør til Kristiansund i nord. Kaketradisjonar frå bygd og by er med, ikkje minst frå "kakehovudstaden" Bergen. TA KAKA inneheld kring 200 oppskrifter frå heile Vestlandet og er rikt illustrert. Lat deg inspirere av flotte bilete til spennande kakebakst! Hovudfotograf er Oskar Andersen. Åse Kongsvik (f.1962) driv Henjatunet gardskjøken i Leikanger, der ho serverer festmat med lokale, økologiske råvarer. Kari Støfringsdal (f.1947) er bondekone i Jølster og har sentrale verv i Norges bygdekvinnelag. Ho er utdanna faglærar i husstell, og held mange kurs og føredrag om mat. Åse og Kari har tidlegare skrive bøkene "Fjordamat - Kokeboka for Sogn og Fjordane" og "Alle tiders Fjordamat - til høgtider og merkedagar", begge Selja Forlag. Heidi Brunstad-Øyehaug (f.1962) er lærar ved Høgskulen i Volda, avd. heimkunnskap. Ho har tidlegare skrive boka "Bakebok for mannfolk - og folk flest".

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Selja forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
223
ISBN
9788291722566
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005

Anmeldelser

"Ta kaka er ei vakker bok som byr på både kunnskap og freistingar av alle baksteslag...Denne må ein berre ha. Gå heim og bak!"

Hardanger Folkeblad

Medlemmers vurdering

C
Crazy – 22.09.2007

– Dette er en bok full av oppskrifter på ulike kaker fra Vestlandet. Boken forteller også historien fra de første bakverk i tidlig mellomalder og fram til de mer moderne kakene i vår tid. Du får i boken alt fra hellebakst til konditorkaker. Du får også oppskrifter på lekre desserter og julekaker, fromasjkaker og rullekaker. Veldig mange bra oppskrifter i denne boken, og det som gjør boken annerledes er at den har med historien bak baksten og forteller i forhold til geografisk plassering av ulike bakverk. En flott bok som kanskje passer best for vestlendinger, men den er også spennende for andre. Denne er absolutt verdt en kikk!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ta kaka:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oselvar

Kjell Magnus Økland
Innbundet 
545,- 599,-
 

Barsel

Kristin Storrusten
Innbundet 
254,- 279,-
 

Logg inn

Handlekurv