Min side Kundeservice Bli medlem

Erik Brofoss

strateg og samfunnsbygger

Historien om Erik Brofoss, statsråd, sentralbanksjef og en av det moderne Norges viktigste samfunnsbyggere.Erik Brofoss var en mektig mann i tiårene etter andre verdenskrig. Gjennom ni år i Arbeiderparti-regjeringer og 16 år som sentralbanksjef satt han dype spor i norsk samfunnsliv. Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
Historien om Erik Brofoss, statsråd, sentralbanksjef og en av det moderne Norges viktigste samfunnsbyggere.Erik Brofoss var en mektig mann i tiårene etter andre verdenskrig. Gjennom ni år i Arbeiderparti-regjeringer og 16 år som sentralbanksjef satt han dype spor i norsk samfunnsliv. Einar Gerhardsen var den viktigste politiske lederen i perioden, men det var Erik Brofoss som var den smarte strategen. Uten hans ideer og strategier ville Gerhardsens prosjekt vært langt fattigere på politisk innhold.

Brofoss var respektert også utenfor Arbeiderpartiet, men han var ingen kompromissets mann. Hans arena var de faglige diskusjonene i departementene, han trivdes ikke i Stortingsrestauranten eller på talerstolen. Han søkte makt, men det var ikke posisjonene i seg selv som drev Erik Brofoss. Det var muligheten til å bygge det norske samfunnet.

Det har vært et hull i fortellingen om det moderne Norges utvikling, da det ikke før har foreligget en biografi om den tidligere sentralbanksjefen. Med Erik Brofoss - strateg og samfunnsbygger, er hullet endelig i ferd med å tettes.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
299
ISBN
9788205585829
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Erik Brofoss
Format
23 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Erik Brofoss:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Birken

Thor Gotaas
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv