Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Norges konger

Historien om den norske kongerekken er et eventyr fra virkeligheten. Men hvordan så de ut og hvordan var de?
I denne boken møter vi dem alle, fra Harald Hårfagre til Harald V. Her er Olav den hellige i full rustning, Christian IV blodig etter krigsskader og Olav V som vinker fornøyd fra slottsbalkongen. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Historien om den norske kongerekken er et eventyr fra virkeligheten. Men hvordan så de ut og hvordan var de?
I denne boken møter vi dem alle, fra Harald Hårfagre til Harald V. Her er Olav den hellige i full rustning, Christian IV blodig etter krigsskader og Olav V som vinker fornøyd fra slottsbalkongen.

Anders Kvåle Rue har illustrert kongene som om de skulle vært fotografert. De er tegnet i karakteristiske situasjoner, med klær, utrustning og rekvisitter som forteller noe spesielt om hver enkelt. Sammen med de livaktige tegningene er det spennende tekst om kongenes liv og den historiske sammenhengen de levde i. Hver konge presenteres på en dobbeltside, med tekst på den ene siden og illustrasjon på den andre. Norges konger var Anders Kvåle Rues første bokprosjekt. Senere har han illustrert Snorre for barn.

Teksten er skrevet av forfatteren Ole Røsholdt. Røsholdt er kjent for sine historiske romaner og faktabøker for unge lesere.

Medlemsvurdering:
Da jeg leste denne boken, tenkte jeg først og fremst på min mormor som alltid har hatt sans for norsk kongehistorie. Denne boken hadde hun helt sikkert satt pris på! Selv har jeg slitt meg gjennom historietimene, men denne boken syns jeg var veldig interessant. Forfatteren har systematisk skrevet om hver eneste lille og store konge vi har hatt i dette landet siden Harald Hårfagre. Noen har satt viktige spor etter seg, andre er mer ukjente. Her er hele Norges kongehistorie i et nøtteskall, interessant og lett fremstilt. Noe av den gamle historien har ord og uttrykk som kan være litt vanskelig å forstå, men forfatteren har prøvd å fortelle det så enkelt som mulig slik at også barn forstår. Alle kongene har en illustrasjon som representerer det de er mest kjent for. Det står også navn på foreldrene, fødselsår, dødsår og hvilke år de var konge. Mange av kongene falt i strid før de rakk å bli særlig gamle, så kongerekken er ganske lang ... Kong Harald V er den siste kongen som blir omtalt. Historie er ikke kjedelig. Boken er et flott supplement til historieundervisningen, og jeg anbefaler den mer enn gjerne.

E.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
118
ISBN
9788205327207
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
22 x 15 cm
Serie
Bokormen fakta

Medlemmers vurdering

E
E. – 15.01.2010

– Da jeg leste denne boken, tenkte jeg først og fremst på min mormor som alltid har hatt sans for norsk kongehistorie. Denne boken hadde hun helt sikkert satt pris på! Selv har jeg slitt meg gjennom historietimene, men denne boken syns jeg var veldig interessant. Forfatteren har systematisk skrevet om hver eneste lille og store konge vi har hatt i dette landet siden Harald Hårfagre. Noen har satt viktige spor etter seg, andre er mer ukjente. Her er hele Norges kongehistorie i et nøtteskall, interessant og lett fremstilt. Noe av den gamle historien har ord og uttrykk som kan være litt vanskelig å forstå, men forfatteren har prøvd å fortelle det så enkelt som mulig slik at også barn forstår. Alle kongene har en illustrasjon som representerer det de er mest kjent for. Det står også navn på foreldrene, fødselsår, dødsår og hvilke år de var konge. Mange av kongene falt i strid før de rakk å bli særlig gamle, så kongerekken er ganske lang ... Kong Harald V er den siste kongen som blir omtalt. Historie er ikke kjedelig. Boken er et flott supplement til historieundervisningen, og jeg anbefaler den mer enn gjerne.

J
Jon Torger H. Salte – 17.10.2004

– Første gang jeg så i denne boka klarte jeg nesten ikke å legge den fra meg. Her står det om alle kongene siden Harald Hårfagre. Det står viktig historie fra hver konge og samt en veldig livaktig tegning. Det står hvem de er sønn av (far og mor),når de ble født, når de døde og når de var norsk konge. Hvis du skal finne ut om norsk kongehistorie er alle samlet i en bok og det er lett fakta som alle forstår. Det var noen konger som var spinkle noen konger var fylliker andre hadde angst mens andre var tyranner. Alle bør lese denne boka. Det er de fantastiske tegningene som inspirerer. Denne boka får en sekser fra meg men den burde fått syver.......

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norges konger:

Samer

Sigbjørn Skåden
Innbundet 
208,- 229,-

Leseland 2019

Lars Mæhle
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
1819,- 1999,-
 

Leseland 2018

Håkon Forfod Sønneland
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
2729,- 2999,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nisser

Kjell E. Midthun
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv