Meny
 

Store spørsmål fra små folk: og enkle svar fra eksperter

; Andy Smith (Illustratør) ; Rune R. Moen (Oversetter) ; Rune R. Moen (Oversetter)

Hvorfor er havet salt? Hvorfor kan du ikke kile deg selv? I denne boka får du svarene av eksperter som Sir David Attenborough, Bear Grylls, Alain de Botton og Gordon Ramsay. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

I boka Store spørsmål fra små folk og enkle svar fra eksperter finner du 100 reelle spørsmål fra barn hvor de mest kunnskapsrike eksperter svarer personlig og forståelig. Her kan du virkelig få svar på ALT du lurer på og mye, mye mer som du aldri har tenkt over.

Vet du svaret?
Barn spør om alt mellom himmel og jord, spørsmål som for oss voksne ofte er vanskelig å svare på, enten fordi vi rett og slett ikke vet svaret, eller fordi vi husker bare delvis hvordan ting henger sammen. I denne boka tar språkeksperter, palentologer, astronomer, krigsreportere, forfattere, historikere, psykologer, programledere, romforskere, leger, kokker og mange, mange flere eksperter barn på alvor og gir forståelige og personlig svar på barnas særegne og ofte veldig interessante spørsmål.

For den nysgjerrige
I forordet til boka kan vi lese om hvordan prosjektet tok til: "Med hjelp fra ti barneskoler ba vi flere tusen barn på mellom fire og tolv år om å sende oss spørsmålene de aller helst ville ha svar på. Resultatet var fascinerende og morsomt. Noen av spørsmålene var søte og rare, som "Hvorfor glitrer det sånn i verdensrommet?", "Hvem hadde det første kjæledyret?" og "Kan en bie stikke en annen bie?" Andre var forferdelig vanskelige: "Hvordan lages elektrisitet?" eller "Hvor kommer havene fra?" Og noen var dypt filosofiske: "Hvorfor blir det krig?", "Hvordan blir vi forelsket?" og "Hvor kommer det gode fra?"

Blant de håndskrevne svarene deres fant vi mange spørsmål om kroppsfunksjoner. "Hvorfor er tiss gult?" lot til å være noe mange lurte på. Mange barn var åpenbart opptatt av verdensrommets mysterier, og det var ingen overraskelse at dyr - kyllinger, kuer og aper - ofte dukket opp. Ett genialt spørsmål sammenfattet et perfekt sammensurium av kuer, tarmfunksjoner og romfart: "Hvis en ku ikke hadde prompet på et helt år, og så slapp én stor kjempepromp, ville den ha flydd ut i verdensrommet?" Hva ville ekspertene ha sagt til disse spørsmålene? Responsen fra panelet var overveldende og gledelig. Uansett hvor travle de har vært, har de satt av tid til å være med å skrive boka.

Les den sammen

Store spørsmål fra små folk er en bok som tar barns spørsmål på alvor. Det har blitt både en morsom og lærerik bok for hele familien. Her er spørsmål, og ikke minst svar, en aldri har tenkt over og som man fort kan filosofere litt rundt. Siden den tar utganspunkt i alle spørsmålene som barn har sendt inn treffer den blink i forhold til alt det de lurer på. En engasjerende og underholdende bok for både barn og voksne. Boka har små, morsomme strekillustrasjoner.

Eksempler på spørsmål fra boken

Finnes det uoppdagede dyr?
Svar av: Sir David Attenborough

Er det greit å spise en mark?
Svar av: Bear Grylls

Hvordan blir drømmer til?
Svar av: Alain de Botton

Hvorfor ble dinosaurene utryddet og ikke andre dyr?
Svar av: Dr. Richard Fortey

Hvorfor smaker kaker så godt?
Svar av: Lorraine Pascale

Hvorfor kan ikke dyr snakke som oss?
Svar av: Noam Chomsky

Hvorfor kan jeg ikke kile meg selv?
Svar av: David Eagleman

Hvis universet oppsto fra ingenting, hvordan ble det da til noe?
Svar av: Dr. Simon Singh

Disse og mange, mange andre spørsmål får du svar på i denne boka.

Fakta