Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

La oss snakke om 22. juli

en sakprosabok for barn

«Thomas J. R. Marthinsen gjør et aldri så lite feltarbeid i boka "La oss snakke om 22. juli". (.) Boken er kunnskapsrik, gjennomtenkt, klokt forklart og skrevet for å trygge barneleserne.»

Karen Frøsland Nystøyl, Periskop

Denne boka handler om 22. juli 2011. Den er skrevet til deg og andre på din alder.

Du har sikkert hørt voksne snakke om terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og på Utøya. Du vet sikkert at åtte mennesker ble drept av bomba som sprengte i Oslo, og at 69 ungdommer ble skutt og drept på sommerleiren på Utøya. Les mer

349,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Denne boka handler om 22. juli 2011. Den er skrevet til deg og andre på din alder.

Du har sikkert hørt voksne snakke om terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og på Utøya. Du vet sikkert at åtte mennesker ble drept av bomba som sprengte i Oslo, og at 69 ungdommer ble skutt og drept på sommerleiren på Utøya. Du vet sikkert at Anders Behring Breivik sto bak - og at han sitter i fengsel.

Men hvordan henger det sammen? Hva var det egentlig som skjedde den dagen for ti år siden?

Du og de som er like gamle som deg har mange spørsmål om 22. juli 2011. Mange av dem har dere ikke fått skikkelige svar på, fordi de aller fleste bøkene og artiklene som er skrevet om terrorangrepene har vært skrevet av voksne til andre voksne. Det samme gjelder filmene og tv-seriene. Og la oss være ærlige: Vi voksne har kanskje vært redde for å snakke med dere om noe som er så skremmende.

Det har forfatter Thomas J.R. Marthinsen ønsket å gjøre noe med. Derfor har han dratt rundt til forskjellige norske skoler og samlet inn spørsmål fra hundrevis av elever. Spørsmålene har han tatt med seg til mennesker som kan gi ordentlige svar på dem. For det er på tide at vi tar spørsmålene dere har på alvor. At vi snakker om 22. juli med dere også. Det er det viktigste vi kan gjøre for at noe lignende ikke skal skje igjen.

I boka kan du lese intervjuer med:

Ina Libak, Utøya-overlevende og tidligere AUF-leder

Thor Langli, innsatsleder i politiet i Oslo
Øyvind Strømmen, ekspert på fremmedfiendtlighet og hatsnakk på nettet

Lisbeth Kristine Røyneland, mor og leder for Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli

«Christian», tidligere operatør i Beredskapstroppen, «Delta»

Kjersti Narud, overlege ved Regionalt kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri på Universitetssykehuset i Oslo

Jon-Håkon Schultz, professor i pedagogisk psykologi

Erna Solberg, statsminister

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
196
ISBN
9788256022182
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
La oss snakke om 22. juli
Format
22 x 18 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Thomas J. R. Marthinsen gjør et aldri så lite feltarbeid i boka "La oss snakke om 22. juli". (.) Boken er kunnskapsrik, gjennomtenkt, klokt forklart og skrevet for å trygge barneleserne.»

Karen Frøsland Nystøyl, Periskop

«- La oss snakke om 22. juli er en interessant og viktig sakprosabok, rettet mot et ungt publikum som kan trenge noen faste holdepunkt i en utydelig verden. (.) Skulle ikke det være nok: Den belgiske illustratøren Els Cools bilder bidrar til å løfte denne»

Leif Ekle, NRK

«Kanskje årets viktigste bok (...) Dette er ei bok som tek barn på alvor og ikkje nedvurderer deira evne til å forstå. Her får nysgjerrigheita ta mykje plass. Forfattaren har ikkje vore redd for å beskriva ting sånn som dei faktisk er.»

Magnus Rotevatn, Framtida

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på La oss snakke om 22. juli:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv