Meny

Den store, sprø dyreboka

vitser, gåter, historier og sprø fakta om dyr i alle fasonger

; Åshild Irgens (Illustratør)

Dette er lesemotivasjon mellom to permer! Vitser, gåter, historier og sprø fakta om dyr i alle fasonger. Visste du for eksempel hvorfor så mange griser mister førerkortet? Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Om boka

Den store, sprø dyreboka

Dette er lesemotivasjon mellom to permer! Vitser, gåter, historier og sprø fakta om dyr i alle fasonger. Visste du for eksempel hvorfor så mange griser mister førerkortet?

Fordi de kjører som noen svin, selvfølgelig! I denne gøyale boka finner du elefanter i trær og kjøleskap, høner som krysser veien, rare jungeldyr, hunder og katter, hamstere på avveie, sleipe kryp du helst ikke vil møte, og mye, mye mer. Du finner også en egen kategori for absurde gåter, for eksempel:  Hva er gult og farlig? Vaniljesaus med haier i. Så klart. Voksne kan kanskje irritere seg over at det er umulig å tenke seg til hva svaret er, men barna digger absurd-humor og ler både høyt og lenge. Underholdning og latter i bøtter og spann, altså. Les og le!   

Litt faktakunnskap også
Innimellom alle vitsene og gåtene kommer det korte kapitler med faktakunnskap – men ikke hvilke som helst faktakunnskaper. Her finner du utelukkende rare og uvanlige opplysninger. Visste du for eksempel at det finnes et dyr som heter wobbegong? Det er en flat og lat hai som helst vil ligge rolig på bunnen.  Du finner både en liste med dyr med rare navn som faktisk finne – og en liste over dyr med rare navn som IKKE finnes. For eksempel hybelkaniner og lesehester.  De to lengste dyrenavnene i boka er kjempeslangehalsskilpadde og innsjøduskgjelledøgnflue – klarer du å lese det …? Du kan også lese om utdødde dyr.

Pedagogisk og sosialt viktig med vitser
Gåter og vitser har vist seg viktige ikke bare for leseferdighetene, men også for barns sosiale ferdigheter. «Det å forstå vitser eller spøker er en viktig sosial ferdighet for barn, da det å ha mangelfull forståelse for slike ting kan være med på å gjøre barna lite fleksible i samspill med andre mennesker,» kan man lese i bladet Pedagogikk. Norges ukronte vitsebokkonge gjennom tjue år, Jørn Roeim, står bak Den store, sprø dyreboka. Den fremmer barns leseglede og humor og sprer humør i familien og blant venner. Boka er gjennomillustrert av sprelske illustrasjoner som Åshild Irgens har laget.

Fakta