Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Sunnaneng

«For lenge siden, i fattigdommens dager ...»

Slik begynner alle de fire vakre historiene i denne boken. Sunnaneng handler om de to små søsknene Anna og Mattias som ble alene i verden. Men barn kan ikke være alene, noen må de være hos, og Anna og Mattias kom til bonden på Myra som trengte de for at de skulle gjøre nytte for seg. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«For lenge siden, i fattigdommens dager ...»

Slik begynner alle de fire vakre historiene i denne boken. Sunnaneng handler om de to små søsknene Anna og Mattias som ble alene i verden. Men barn kan ikke være alene, noen må de være hos, og Anna og Mattias kom til bonden på Myra som trengte de for at de skulle gjøre nytte for seg. For å komme seg unna de grå dagene bruker de fantasien og oppdager en ny verden.

I Spiller min lind, synger min nattergal, lengter fattigjenta Malin så intensivt etter noe vakkert og morsomt i fattighuset at en dag har det vokst opp en lind i hagen.

Med etterord av Agnes-Margrethe Bjorvand

Medlemsvurdering:
Dette er en av de nydeligste barnebøkene jeg har lest. Her er flere enkeltstående historier, men alle har den samme, vemodige, ettertenksomme tonen. Noe for dagens barn som lett skal ha alt fort og moro. Alle fortellingene var fine, men den aller fineste var tittelnovellen Sunnaneng. To fattige barn rømmer fra sitt miserable liv ved å drømme seg til et bedre sted. I takt med at livet deres blir verre, drømmer de seg mer og mer bort helt til de går inn i landet Sunnaneng og lukker porten. Et barn vil kanskje glede seg over at de fikk det bedre, eller se det fra utsiden og forstå at de døde. En bok som utfordrer fantasien!

Leser

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
107
ISBN
9788202421236
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Sunnanäng
Format
22 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

L
Leser – 11.11.2006

– Dette er en av de nydeligste barnebøkene jeg har lest. Her er flere enkeltstående historier, men alle har den samme, vemodige, ettertenksomme tonen. Noe for dagens barn som lett skal ha alt fort og moro. Alle fortellingene var fine, men den aller fineste var tittelnovellen Sunnaneng. To fattige barn rømmer fra sitt miserable liv ved å drømme seg til et bedre sted. I takt med at livet deres blir verre, drømmer de seg mer og mer bort helt til de går inn i landet Sunnaneng og lukker porten. Et barn vil kanskje glede seg over at de fikk det bedre, eller se det fra utsiden og forstå at de døde. En bok som utfordrer fantasien!

L
Lille My – 23.03.2006

– Som bøkene om Per Pusling og Koste Kari, er også Sunnaneng en bok med korte fortellinger. Men mens de to førstnevnte har sprudlende, morsomme og eventyrlige historier, er Sunnaneng hakket mer alvorlig. Den er kanskje ikke egnet for de yngste barna, men når de begynner å vokse fra de litt mer barnlige bøkene (PP. og KK. er ikke barnslige), kan Sunnaneng egne seg. Tittelhistorien er en vakker, men trist, fortelling om to foreldreløse barn som vandrer hjem i kulden. Plutselig kommer de til et varmt og vakkert sted: Sunnaneng. Her finner de den gleden og lykken de ikke har funnet andre steder. Boken anbefales, også for voksne.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sunnaneng:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pines

Blake Crouch
Paperback 
156,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv