Curie & Co

kule kvinner som har fått Nobelprisen

Marie Curie var den første kvinnen som ble tildelt en nobelpris. Den gangen - i 1903 - var det en skandale at en kvinne var så mye som påtenkt for en så prestisjetung pris: Det var jo en pris for vitenskapsMENN. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Marie Curie var den første kvinnen som ble tildelt en nobelpris. Den gangen - i 1903 - var det en skandale at en kvinne var så mye som påtenkt for en så prestisjetung pris: Det var jo en pris for vitenskapsMENN.

Men Marie Curie ble ikke bare den første kvinnelige nobelprisvinneren, men også den første som fikk prisen to ganger. Gjennom årene har hun fått selskap av fantastiske forskere, forfattere og fredsaktivister som har vist at alt er mulig bare man tror på seg selv.

Her presenteres også Selma Lagerlöf, Malala Yousafzai, Gerty Cori, Toni Morrison og flere andre fenomenale kvinner og det banebrytende arbeidet de gjorde innen fysikk, kjemi, fysologi eller medisin, litteratur, fred og økonomi.

Med forord av Beatrice Fihn, generalsekretær for den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN) som ble tildelt Nobels fredspris i 2017.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
77
ISBN
9788243014121
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Curie & Co
Format
24 x 18 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Curie & Co:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pax

Sara Pennypacker
Innbundet 
272,- 299,-
 

Titina

Lars Mæhle
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv