Jenta i veggen

i skjul for nazistene

"Stor takk til forfatter og forlag, og alle medvirkende personer og instanser for at denne familiehistorien nå er blitt kjent!"

Paul Odland, Dagen

Ei norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ei norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. I nabohytta holdt nazistene fester, og selv Henry Rinnan, leder for den beryktede Rinnan-banden, kunne dukke opp uventet.

En ungdomstid mistet og resten av familien ble deportert til konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788202627263
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Jenta i veggen
Format
21 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Stor takk til forfatter og forlag, og alle medvirkende personer og instanser for at denne familiehistorien nå er blitt kjent!"

Paul Odland, Dagen

"En historie ikke til å tro, om hvordan en ung norsk kvinne, Betzy Rosenberg, ble gjemt fra høsten 1942 og helt fram til frigjøringen i mai 1945."

Kristine Isaksen, VG

"Med «Jenta i veggen» har Lena Lindahl satt en helt ny standard for kildearbeid i sakprosa for ungdom. Boka er som skapt for norske klasserom (...) Heretter vil en ungdomsbok inngå som referanseverk på lik linje med andre historiske kilder om andre verdenskrig."

Guri Fjeldberg, Barnebokkritikk

"Gripende beretning (...) Lindahl grundig og god (...) innsikt i Hitlers maktovertagelse, Krystallnatten, krigsutbrudd, de norske nazistene, konsentrasjonsleirene, Tysklands fall."

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Lena Lindahl gjør en solid jobb med en sterk historie om en jødisk familie fra Trondheim og deres møte med Holocaust. Boken presenterer det store bildet av jødeforfølgelser i Europa, Norge og Trondheim, samtidig som det hele tiden også er én persons historie (...) ved å fortelle om verdenskrigen og holocaust fra en ung norsk kvinnes perspektiv, har den potensial til å bli en bruksbok med langt liv i skole og bibliotek."»

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

«Jenta i veggen» er uhyggelig lesning. På sitt beste puster boken liv i historien og minner oss om at det ikke er altfor lenge siden at mennesker, ikke så ulike oss selv, ble definert som uønsket og sendt til tilintetgjørelse på grunn av sin religion og sitt kulturelle opphav.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jenta i veggen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skam

Anna Fiske
Innbundet 
199,-
 

Jegeren

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Ro

Sigri Sandberg
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv