Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Verdens rareste dyr

Det er alltid de søteste dyrene med pels som får mest oppmerksomhet, men rare dyr er like viktige og kanskje enda mer interessante. I denne boka blir du kjent med noen av dem.

Les mer

199,-

349,- Spar: 150,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bestselgersalg – barnebøker fra 79,- Velg flere her

Rare dyr har rare tilpasninger. Det fins fisker som kan bo åtte kilometer under vannoverflata, der det ikke slipper solstråler til. De har sanser som hjelper dem å oppfatte bevegelser fra andre dyr i vannet. Du blir kjent med skjegghaien, som ligger stille på havbunnen og venter på byttet. Den ligner mest på en rund pizza der den ligger og klamrer seg fast i underlaget med sine ektra sterke brystfinner. Månefisken må vi bare lese litt om … den slurper i seg maneter og har et beskyttende lag på innsiden av magesekken som hindrer den å bli brent.

Hvilket dyr har pels som en oter, hale som en bever, nebb og føtter som en and og katteklør på tærne? Nebbdyret, selvfølgelig. Og den er en dyktig jeger. Nebbet lar den oppfatte veldig svake signaler i vannet, som for eksempel når en reke forsøker å snike seg forbi.

Skikkelig skummel, er piggtrehoggormen. Den er giftig og kan grave tennene sine godt inn i offeret, og mens den venter på at offeret skal dø, er det tid til å bedrive andre ting. Piggtreormen kan nemlig lukte sin egen gift i offeret og finner lett igjen det døde byttet.

I Perus jungel finner man fuglen fløytepotuen som ligner på en grein når den strekker seg og har dermed smart kamuflasje. Og den lyder som når noen gråter. Kanskje en litt guffen lyd når du trodde du var alene i skogen?

Disse merkelige dyra og mange flere, kan du lese om i denne boka. Noen er stygge, noen er søte, noen er skumle og alle er kule!

Vi anbefaler

— Det er viktig å lære om naturen rundt oss. Denne gangen er det de rare dyra som får oppmerksomhet!

Bente Einan Eriksen

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk
Sider
144
ISBN
9788248932925
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
25 x 17 cm
Nr
8219257

Om forfatteren

Benedicte Garmann-Aarhuus er evolusjonærbiolog, og jobber med en PhD. Hun har vært avdelingsingeniør/bioinformatiker i Earth BioGenome Project Norge. Hun brenner for formidling, og holder stadig foredrag om niøyer, den utrolig stygge fisken hun skrev masteroppgave om.

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verdens rareste dyr:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-
 

Caraval

Stephanie Garber
Innbundet 
244,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv