Norrøne guder

Når man blar i denne fantastiske boka, er det lett å skjønne at forfatterne av både Ringenes herre og Game of Thrones hentet inspirasjon i norrøn mytologi! Alle de mest kjente mytene er med, fulgt av knallgode illustrasjoner. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Praktfull bok med høydepunkter fra norrøn mytologi

Når man blar i denne fantstiske boka, er det lett å skjønne at forfatterne av både Ringenes herre og Game of Thrones hentet inspirasjon i norrøn mytologi! Alle de mest kjente mytene er med, fulgt av knallgode illustrasjoner.

Alle de spennende historiene fra skapelsesberetningen og helt fram til Ragnarok er med i denne boka, i oppdatert språkdrakt og fantastisk illustrert. I tillegg til de kjente mytene gir boka en god presentasjon av alle gudene og gudinnene. Vi møter også jotner, Midgardsormen og Hel, samt alle de andre skikkelsene fra mytologien.

Kort om alle gudene, og alle de kjente historiene
Tor er som kjent tordenguden, og hans popularitet holdt seg lenge etter kristningen av Norge. Det er det mange grunner til! Han er absolutt en markant skikkelse, blant annet er han Åsgårds fremste beskytter. To respektinngytende bukker trekker ham over himmelen, mens han slår med Mjølner. Lyden av slagene høres som torden. Tor var også bøndenes og trellenes gud, og han er ganske folkelig selv også! Kanskje det er en av grunnene til at han var så populær. Historien om Tors brudeferd er kanskje den aller mest kjente historien fra norrøn mytologi, og det er ikke uten grunn. Hammeren, selveste Mjølner, er borte, og Tor MÅ få den tilbake. Kreative løsninger fikk Mjølner hjem, men ikke uten at tilhørerne fikk seg en god latter på mektige Tors bekostning.

Lærerikt og spennende om våre egne røtter
Den norrøne arven er dremdeles sterk i Norge – bare tenk på navnetradisjonene våre! Fremdeles får barn navn som Tor eller Siv eller Frøya – til og med en og annen Odin. Å kjenne bedre til dette storslagne mytologiske riket gir bedre forståelse av eldre norsk historie – og i tillegg ser man godt at forfatterne bak Ringenes herre og Game of Thrones har forsynt seg av denne skattkista. Sist men ikke minst: Disse mytene er også spennende i seg selv, og i denne utgaven får de følge av fantastiske illustrasjoner, som gir nytt liv til gamle beretninger.

 

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
159
ISBN
9788243011083
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Nordiska gudar
Format
28 x 22 cm
Nr
8116008

Utdrag

 

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norrøne guder:

Loke
Ny!

Loke

Louie Stowell
Innbundet 
279,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv