Meny
 
Norrøne guder
Norrøne guder
Norrøne guder - 
   Johan Egerkrans
  
   Johan Egerkrans
  
   Torstein Bugge Høverstad
 • Norrøne guder
 • Norrøne guder
 • Norrøne guder
 • relatert illustrasjon

Norrøne guder

; Johan Egerkrans (Illustratør) ; Torstein Bugge Høverstad (Oversetter)

Når man blar i denne fantastiske boka, er det lett å skjønne at forfatterne av både Ringenes herre og Game of Thrones hentet inspirasjon i norrøn mytologi! Alle de mest kjente mytene er med, fulgt av knallgode illustrasjoner. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Praktfull bok med høydepunkter fra norrøn mytologi

Når man blar i denne fantstiske boka, er det lett å skjønne at forfatterne av både Ringenes herre og Game of Thrones hentet inspirasjon i norrøn mytologi! Alle de mest kjente mytene er med, fulgt av knallgode illustrasjoner.

Alle de spennende historiene fra skapelsesberetningen og helt fram til Ragnarok er med i denne boka, i oppdatert språkdrakt og fantastisk illustrert. I tillegg til de kjente mytene gir boka en god presentasjon av alle gudene og gudinnene. Vi møter også jotner, Midgardsormen og Hel, samt alle de andre skikkelsene fra mytologien.

Kort om alle gudene, og alle de kjente historiene
Tor er som kjent tordenguden, og hans popularitet holdt seg lenge etter kristningen av Norge. Det er det mange grunner til! Han er absolutt en markant skikkelse, blant annet er han Åsgårds fremste beskytter. To respektinngytende bukker trekker ham over himmelen, mens han slår med Mjølner. Lyden av slagene høres som torden. Tor var også bøndenes og trellenes gud, og han er ganske folkelig selv også! Kanskje det er en av grunnene til at han var så populær. Historien om Tors brudeferd er kanskje den aller mest kjente historien fra norrøn mytologi, og det er ikke uten grunn. Hammeren, selveste Mjølner, er borte, og Tor MÅ få den tilbake. Kreative løsninger fikk Mjølner hjem, men ikke uten at tilhørerne fikk seg en god latter på mektige Tors bekostning.

Lærerikt og spennende om våre egne røtter
Den norrøne arven er dremdeles sterk i Norge – bare tenk på navnetradisjonene våre! Fremdeles får barn navn som Tor eller Siv eller Frøya – til og med en og annen Odin. Å kjenne bedre til dette storslagne mytologiske riket gir bedre forståelse av eldre norsk historie – og i tillegg ser man godt at forfatterne bak Ringenes herre og Game of Thrones har forsynt seg av denne skattkista. Sist men ikke minst: Disse mytene er også spennende i seg selv, og i denne utgaven får de følge av fantastiske illustrasjoner, som gir nytt liv til gamle beretninger.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Spartacus
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 159
ISBN: 9788243011083
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Nordiska gudar
Alder: Barn 9-12
Format: 28 x 22 cm
Nr: 8116008
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger