Meny

Beistet og Bettina

; Ivar Nergaard (Oppleser) ; Line Almhjell (Oversetter)

«Flytt deg, Roald Dahl»

, Dagbladet Terningkast 6
Forlagets omtale:
«Roald Dahl-inspirert knalldebut» - Aftenposten

Den mest spennende barnbokdebutanten i 2020 og en potensiell moderne klassiker!
Beistet og Bettina blander Roald Dahls makabre humor med varmen og sjarmen til Grusomme meg. Les mer
Bestselger
Høytlesning
Leserfavoritt
Spenning
Vår pris
200,-
Spar
29,-

Veil. pris: 229,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 200,-
Spar: 29,-

Veil. pris: 229,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Om boka

Forlagets omtale:
«Roald Dahl-inspirert knalldebut» - Aftenposten

Den mest spennende barnbokdebutanten i 2020 og en potensiell moderne klassiker!
Beistet og Bettina blander Roald Dahls makabre humor med varmen og sjarmen til Grusomme meg.
Ebenezer Tweezer er en ungdommelig 511-åring. Han har et beist på loftet, som han mater med all slags saker (blant annet sirkusapekatter, katten sin og en kaktus i ny og ne) og til gjengjeld spyr beistet ut gaver til Ebenezer, også et brygg som gjør at han aldri blir eldre. Men beistet blir stadig mer grådig og snart vil han kun smake et deilig, saftig barn. Så da Ebenezer møter på den foreldreløse jenta Bettina, ser det ut som hans (evige) liv vil fortsette. Men Bettina er langt ifra en normal foreldreløs jente ...


«Innenfor segmentet av kvalitetsunderholdning i barnelitteraturen er Beistet og Bettina hel ved. Den innfrir på det dramatiske, det gripende og det groteske.» - Morten Olsen Haugen, Aftenposten.

«Det finnes kanskje ikke mange nisjer igjen for barnebokforfattere, men britiske Jack Meggitt-Phillips har funnet en som passer utmerket til nasjonaliteten hans: Beistet og Bettina finner seg til rette et sted mellom Roald Dahls halvmørke, David Walliams engelske absurdhumor, og Oscar Wildes gotiske skrekkhistorier.» Walter Wehus, barnebokkritikk.no

Fakta

Hvordan høre denne lydboka?

Anmeldelser

«Flytt deg, Roald Dahl»

, Dagbladet Terningkast 6

«Sammen kan barn og voksen fryde seg over makaber humor og rammende portretter av tåpelige voksne. Beistet og Bettina er en førsteklasses høytlesningsbok barn ikke bør få ha for seg selv.»

VG Terningkast 5

«Det finnes kanskje ikke mange nisjer igjen for barnebokforfattere, men britiske Jack Meggitt-Phillips har funnet en som passer utmerket til nasjonaliteten hans: Beistet og Bettina finner seg til rette et sted mellom Roald Dahls halvmørke, David Walliams engelske absurdhumor, og Oscar Wildes gotiske skrekkhistorier.»

, barnebokkritikk.no

«Innenfor segmentet av kvalitetsunderholdning i barnelitteraturen er Beistet og Bettina hel ved. Den innfrir på det dramatiske, det gripende og det groteske.»

, Aftenposten

«Det er altså en usedvanlig forfriskende bok han har skrevet. Også fordi det her og der krydres med lakoniske små kommentarer av typen: 'Som de fleste misfornøyde mennesker, trengte alle tre litt tid for seg selv til å tenke.' Slikt går trolig mest hjem hos den voksne leseren, men vi skal jo også ha vårt når vi leser for barna. Og dette er ei bok som egner seg godt til slik felleslesning, selv om de som har knukket lesekoden gjerne kan forsyne seg selv.»

, Vårt Land

«Burlesk og fandenivoldsk om barnehjemsbarnet Bettina som blir adoptert av den skruppelløse 511 år gamle Ebenezer Tweezer for å bli mat til et umettelig beist på loftet – et beist som sikrer ham evig ungdom.»

«Denne boka egner seg for høytlesing. Det oppstår flere moralske dilemmaer som er godt egnet for prat på tvers av generasjoner.»

Terningkast 5