BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Den røde pyramiden

Skumle hemmeligheter er gjemt dypt inne i oldtidens pyramider. Søskenparet Carter og Sadie finner ut av at de ikke er helt som alle andre fordi det bor uante krefter i dem. Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Carter og Sadie Kane er ikke som alle andre søsken. Siden de var ganske små har de vokst opp hver for seg - Carter på stadig reise sammen med faren, doktor Kane, og Sadie trygt plassert hos morens foreldre. Moren deres er forsvunnet.

Her er forrykende action, tenåringskjærlighet, og thrilleraktig spenning
Cathrine Krøger, Dagbladet

Hemmeligheten på British Museum
Faren deres er en anerkjent, om enn ganske eksentrisk egyptolog. Carter har vokst opp som en nomade, stadig på vei fra en utgraving til den neste, som om de var på flukt. Plutselig dukker faren og Carter opp hos svigerforeldrene og henter Sadie, selv om det ikke var planlagt. Barna skjønner at noe er i gjære, men hva? De fleste fedre tar barne med i parken eller kanskje på restaurant - men Kane tar Carter og Sadie med på British Museum, for å se på den berømte Rosetta-steinen, den som gjorde det mulig å tyde hieroglyfer. Han oppfører seg underlig hele veien til museet, og når de vel kommer inn på museet virker det som om all fornuft har forlatt ham. Sannheten viser seg å være mer utrolig enn det er mulig å forestille seg.

Den store planen
Uansett hva som har vært farens uangripelige plan, så har den slått tilbake på ham selv med voldsom kraft. Hele den uvurderlige Rosetta-steinen eksploderer. Hvilke krefter er det faren har sluppet løs? Barna kan bare iaktta det hele som hjelpeløse og vettskremte vitner. Carter, som har levd tett på farens arbeid i hele sitt liv, mener at han kan dra kjensel på noe ytterst skremmende. Han mener bestemt å ha sett den onde egyptiske guden for kaos, Set. Set stenger doktor Kane inne i en forgylt kiste og får ham til å forsvinne. Og hva skal Carter og Sadie si når politiet kommer? Det er neppe noen som kommer til å tro dem dersom de sannferdig forteller hva de har sett.

Redningen
Det ser dystert ut for barna. Politiet følger dem tilbake til besteforeldrene, og det er tydelig at de mistenker barne for å vite mer enn de vil ut med. Og hvor skal Carter bo, må han hentes av barnevernet? Akkurat i det alt ser som mørkest ut, banker det på døra og en merkelig kjent skikkelse kommer inn. Det viser seg å være farens bror, som barna ikke har sett på lenge. Under onkelens sterke innflytelse blir alle straks mer velvillig stilt, og på et blunk har han ordnet det så han kan ta med seg barna hjem - til USA. Reisen går med et magisk skip gjennom luften, og på veien forteller onkelen Carter og Sadie en merkelig historie. Historien handler om dem selv, og forklarer mye av det merkelige som har skjedd. Det viser seg at Sadie og Carter er utvalgt av to egyptiske guder for å føre kampen mot Set og hans kaoskrefter. Helt uten å vite det har de to ungdommene guddommelige krefter - krefter som er så mektige at det tar tid og mye øvelse å bruke dem.

Dommens dag
Hvis Set får ture uhemmet fram vil verden forgå i kaos, sykdom og død - Sets komme betyr endetid og dommedag i egyptisk mytologi. Den evige og universelle kampen mellom kosmos og kaos har gått inn i en skjebnesvanger fase. Kosmos representerer orden og liv, kaos voldsomme, destruktive krefter. Sadie og Carter er utvalgt til å kjempe på kosmoskreftenes side. Det er jo ganske mye å forlange av to vanlige ungdommer - men heldigvis har de beina på jorda og sterke krefter med seg.

Livets hus - den egyptiske gudeverdenen
Riordan klarer å formidle den kompliserte egyptiske gudelæren, og å gi urgamle myter en moderne form. I et forsøk på å redde faren, blir de kastet ut på en farlig reise som fører dem fra Kairo til Paris og USA. På veien får de endelig vite sannheten om familien og deres tilknytning til Livets Hus - et magisk egyptisk tempel som har eksistert i tusenvis av år. Sannheten gir dem store utfordringer ... De egyptiske faraoene er langt fra død og begravet! Det samme gjelder dessverre også gudene deres.

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
516
ISBN
9788251655187
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The red pyramid
Format
21 x 15 cm
Nr
9022295
Serie
Kanekrøniken 1

Om forfatteren

Avsnitt etter bilde:
Rick Riordan ble nylig kåret til årets beste barnebokforfatter i USA, og over 500 000 lesere stemte frem nettopp Den røde pyramiden som årets beste barnebok.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den røde pyramiden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fanget

Cha Sandmæl
Innbundet 
299,- 329,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv