Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Kråkeslottets hemmelighet

Vinner av barnebokprisen 2022!

Kråkeslottets hemmelighet er kåret til årets barnebok av barna selv. De synes fortellingen om alt det mystiske som skjer i det lille tettstedet Trollheim er spennende og lettlest.

Les mer

99,-

292,- Spar: 193,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - barnebøker inntil -70 % Velg flere her

Adam og moren hans flytter fra Oslo og til det lille tettstedet Trollheim. Det som er litt merkelig og skummelt, er at det har forsvunnet mange barn fra akkurat dette stedet. Faktisk har det forsvunnet 63 barn siden 1795 ... Da Adam konfronterer mamma med dette, sier hun bare at han ikke skal tro på alt som står på nettet. Hun er slett ikke bekymret!

På vei til den nye skolen første dagen, treffer Adam på Tobias, som han skal gå i klasse med. Tobias er alt det Adam ikke er. Sjenert, blond, litt rund og veldig pysete. Noe Tara, som de treffer på stien gjennom skogen, vet å utnytte. Hun elsker å skremme Tobias. For eksempel kan hun ligge på lur i busker og kratt og hoppe fram med et brøl, mens de lilla flettene danser rundt hodet hennes. Tobias får nesten hjertestans hver gang!

Men i dag gjør hun noe ekstra guffent. Hun går inn i den overgrodde hagen til det fraflyttede, eldgamle kråkeslottet som ligger ensomt til i skogen, selv om Tobias advarer henne. Og hun forsvinner inn i huset!

Guttene finner ut at de ikke kan vente på henne og går til skolen. Men Tara dukker ikke opp i løpet av hele skoledagen. Læreren er kjempesur, og hva skal guttene gjøre med saken? Adam vil at de skal gå inn i kråkeslottet for å se om hun er der, kanskje hun ligger skadet og trenger hjelp. Da de kommer forbi huset på vei hjem, ser de at det ryker fra pipa. Hvem kan ha fyrt opp i peisen? Det bor jo ingen der. De MÅ inn og lete etter Tara.  

Vinner av Barnebokprisen 2022!
Boka er kåret til årets barnebok av barna selv. 10 000 barn har lest alle de nominerte bøkene og stemt fram Trollheim som sin favoritt i ARKs kåring av Barnebokprisen 2022.
"Det jeg tror barna liker med boka er at den er spennende, med mange tvister og vendinger underveis – og at den holder et høyt tempo. Jeg tror de tre hovedpersonene er lette å like, de er veldig forskjellige, men utfyller hverandre godt. Boka er lettlest, og det er lett å se for seg fortellingen som en film i hodet. Ida har dessuten tegnet noen fantastiske illustrasjoner som virkelig bringer historien til live!," sier den glade prisvinneren.

 

Dette sier leserne:

«Faktisk er det sjelden at jeg leser en så god bok.» Felix Phlyn Marcussen, 11 år

«Jeg kunne gjerne lest boken en gang til.» Martin Aune, 12 år

«Boken passer for dem som liker troll, varulver, mystiske vesener og litt forelskelse.» Miriam Bjerkek, 10 år

«Jeg blir revet med og får veldig lyst til å lese videre. Også blir jeg litt lei meg når boka er ferdig.» Erle, 11 år

«Jeg ville faktisk stått foran hele klassen min og anbefalt boka.» Sol Borghild, 9 1/2 år

«Vil anbefale denne boka til andre som liker kjempespennende bøker (...) Veldig bra skrevet! (...) Boka var litt for kort. Ønsker at dette blir en serie med flere bøker.» Lars Ystad-Deglum, 11 år

«Jeg følte spenning i kroppen fra side 1!» Runa Aakran, 10,5 år

Detaljer

Forlag
Figenschou
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
157
ISBN
9788284310176
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 15 cm
Nr
8207003
Priser
Illustrasjonsprisen 2022
Serie
Trollheim 1

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kråkeslottets hemmelighet:

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
149,- 249,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv