Min side Kundeservice Bli medlem

Monsterhavet

En kanonballkamp utvikler seg plutselig til en kamp på liv og død mot en gjeng gigantiske kannibaler. I tillegg er Halvblodsleiren angrepet av en ukjent fiende, og Percy må forsøke å forhindre at leiren blir invadert av monstre. Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Skoleåret har vært forbausende stille og rolig for Percy Jackson - ikke ett eneste monster har vist seg på Yancy Academy. Som vanlig har han fått seg en bestevenn som ikke er blant de mest populære, Tyson er diger, men ikke særlig smart og har vokst opp i en pappeske på gata. Men når en tilsynelatende uskyldig kanonballkamp med klassekameratene utvikler seg til en dødskamp mot en gjeng ekle kannibalkjemper, viser det seg at Tyson har uante krefter. Situasjonen blir dramatisk, og Percy må rømme til Halvblodsleiren i all hast.

Halvblodsleiren i fare
Percys venninne Annabeth dukker uventet opp med dårlige nyheter - den magiske grensen som beskytter Halvblodsleiren er forgiftet av en mystisk fiende. Hvis de ikke finner en motgift, vil halvgudenes eneste trygge sted bli utslettet! Overraskende nok slipper Tyson også inn i Halvblodsleiren, og for første gang ser Percy på ham med uhildret blikk. Tyson er et monster med bare ett øye midt i fjeset, han er en kyklop. Men i motsetning til de fleste kykloper er ikke Tyson slem, han er god som gull, om enn ikke den mest snartenkte. Samtidig plages Percy av drømmer om bestevennen Gover. Han har på seg en brudekjole og ber Percy redde ham fra et monster. Sakte går det opp for ham at Gover har klart å etablere en empatilenke til ham. Det betyr at de har innsikt i hverandres følelser, men også at hvis en av dem dør vil også den andre dø, eller i beste fall leve resten av livet som grønnsak. Percy er NØDT til å redde Gover.

Det gylne skinnet
Percy skjønner at Gover er fanget av en Kyklop, og at han også har snublet over Jasons gylne skinn fra den greske mytologien. Det gylne skinnet får alt rundt seg til å vokse, og er nettopp det som kan redde leiren fra å bli ødelagt. Sammen med vennene sine legger Percy ut på en dramatisk reise til Monsterhavet for å redde Halvblodsleiren. Men før de kommer så langt, avslører Percy også en hemmelighet om sin egen familie ...

Nok en gang har Rick Riordan skrevet en fest av en bok med greske myter og spenning på hver side. Den dyslektiske, ADHD-diagnostiserte Percy lokker leselysten fram i alle, sågar sine likesinnede. Oppfølgeren til Lyntyven er minst like spennende som forgjengeren, dette er en bok du garantert vil sluke.


Rick Riordans sønn hadde lærevansker og ville ikke lese. Da oppfant far Percy Jackson.

Riordans sønn var interessert i historiene om greske guder, men klarte ikke lese bøkene selv. Så faren diktet en godnatthistorie for ham med en helt som som i likhet med sønnen hadde ADHD og dysleksi, og som var sønn av en gresk gud. Så skrev han historiene ned, og sønnen leste dem. Nå har det blitt til 5 bøker.

- Jeg får veldig mange reaksjoner fra leserne. Favorittmailene kommer fra foreldre som sier at barna deres har ADHD og dysleksi, og aldri har lest en bok før og at de gjør det nå. De leser om Percy Jackson!

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
303
ISBN
9788251626323
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Percy Jackson and the sea of monsters
Format
21 x 14 cm
Nr
9015930
Serie
Percy Jackson-universet
Percy Jackson 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Monsterhavet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

666

Tom Egeland
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv