Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Anne fra Bjørkely

For første gang kommer nå en komplett utgave av Anne fra Bjørkely oversatt så tett opp til originalen fra 1908 som mulig. Anne fra Bjørkely, på engelsk kjent som Anne of Green Gables, ble første gang utgitt i Canada i 1908. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

For første gang kommer nå en komplett utgave av Anne fra Bjørkely oversatt så tett opp til originalen fra 1908 som mulig. Anne fra Bjørkely, på engelsk kjent som Anne of Green Gables, ble første gang utgitt i Canada i 1908. Lucy Maud Montgomerys klassiker - om den drømmende, snakkesalige og tenkende unge jenta fra Prince Edward Island - er en historie mange unge kvinner i over 100 år har trykket til sitt bryst . Bøkene om Anne er solgt i over 50 millioner eksemplarer og er oversatt til mer enn 20 språk. Det som imidlertid få lesere er klar over, er at ingen av de norske oversettelsene er komplette. Det mangler opptil 50 % av originalteksten og store deler av det drømmende og frodige språket, det som gir Anne identitet, mangler. Anne fra Bjørkely, er første bind i en serie på i alt åtte bøker.

Medlemsvurdering:
Super ny oversettelse av en klassiker som jeg selv leste som barn. Nå har jeg gjenopplevd boken med å lese den sammen med min datter, og det var like fantastisk å gå inn i Annes verden igjen. En nydelig bok! Anbefales alle jenter fra 8 til 100 :)

Kristine D. Steidel

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Transit
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
333
ISBN
9788275963343
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Anne of Green Gables
Format
22 x 14 cm
Serie
Anne fra Bjørkely 1
Transits barne- og ungdomsklassikere

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

K
Karoline – 18.08.2022

– Boka er fantastisk, og anbefales varmt. Men, jeg synes ikke denne nye oversettelsen holder like god kvalitet eller like god leseflyt som Venke Agnes Engh sin oversettelse, utgitt av Bokklubben på åttitallet.

K
Kristine D. Steidel – 26.05.2020

– Super ny oversettelse av en klassiker som jeg selv leste som barn. Nå har jeg gjenopplevd boken med å lese den sammen med min datter, og det var like fantastisk å gå inn i Annes verden igjen. En nydelig bok! Anbefales alle jenter fra 8 til 100 :)

R
R – 04.04.2009

– Dette var (og er) en av mine favorittbøker da jeg vokste opp! Den er bare vanvittig koselig. Med Anne Shirley skapte L.M Montgomery en hovedperson som generasjoner av lesere har identifisert seg med og heiet på. Anne Shirley er den foreldreløse barnehjemsjenta som ved en feiltakelse havner hos det eldre søskenparet Matthew og Marilla. De hadde bestemt seg for å ta til seg en gutt som kunne hjelpe dem på gården Bjørkely. Men Marilla går motvillig med på Matthews forslag om at de skal forsøke å beholde henne. Boken har blitt en klassiker og hvis jeg en dag får en datter, vil jeg helt garantert introdusere henne for denne nydelige boken.

M
Miss Bennet – 23.01.2009

– "Anne fra Bjørkely" er en koselig og veldig bra bok. Det er en bok man leser om og om igjen. Det er nå lenge siden jeg var i bokas egentlige målgruppe, men den har enda ikke mistet sin sjarm, og jeg tviler på at den noen gang vil gjøre det. Boka handler om Anne, den rødhårete og fregnete foreldreløse ungen, som sjarmerer seg inn i lesernes hjerter med sine kommentarer og påfunn. Små og store hendelser på Bjørkeley blir skildret med humor, hjertevarme og ektehet. De ulike personene blir beskrevet på en morsom og lettforståelig måte for barn. Dette er først og fremst en bok for jenter, og jeg tror smågutter vil ha vanskeligheter for å forstå denne verdenen Anne befinner seg i. Men "vi jenter" blir umiddelbart oppslukt. Denne må du lese!

R
Ragnhild – 17.08.2007

– Det var moren min som anbefalte meg å lese denne bokserien, til tross for mine 23 år. Boken er så hjertelig med fantastiske naturskildringer og en spennende dynamikk. Lille Anne kommer til søskenparet Marilla og Matthew ved en feiltakelse, likevel beholder de henne, og finner straks ut at det er noe av det klokeste de har gjort, selv om de egentlig skulle hatt en barnehjemsgutt som kunne hjelpe til på gården. Anne åpner sitt hjerte for dem, og drar dem med seg i sine løpende tankerekker som overrasker oss lesere. Hun fantaserer, og er et oppriktig hjertelig barn som vokser og utvikler seg gjennom boken. Hun er svært elskverdig, og kan til tider minne oss litt om Emil, da de fleste rampestreker hun havner opp i, egentlig var godt ment fra begynnelsen av. Man må le og gråte over denne boken, der man møter dette lille barnet som strør rundt seg med vakre og store ord, og som har en fantasi og vakre drømmer som hjelper henne gjennom dagene. Avonlea, stedet hun kommer til, blir med naturskildringene beskrevet som paradis på jord, og det er lett for leseren å drømme seg bort. Anbefales på det sterkeste!

B
Bubba – 08.03.2007

– Anne er barnehjemsjente og kommer til Marilla og Matthew Cuthbert på gåden Bjørkely. Hun er full av liv og pågangsmot, og den alvorlige stemningen som hittil har rådet på gården, kan ikke unngå å bli påvirket av hennes livsmot. Både Marilla og Matthew blir veldig glad i henne, og ser etterhvert på henne som sin egen datter. Boken handler om Annes oppvekst med både opp- og nedturer. Jeg syns dette er en helt nydelig bok. Jeg leste den første gang i 10 års-alderen, og nå 20 år senere tar jeg den fortsatt frem igjen med jevne mellomrom. Fortsatt klarer den å få frem både smil og tårer hos meg.

c
crazy – 04.09.2006

– Denne boken er en helt ny utgave av en gammel klassiker. Anne fra Bjørkely er både bok og i filmformat og dette er den første boken i serien om Anne. Denne boken husker jeg at jeg leste mange ganger da jeg var mindre, og jeg har også sett film/serier, og begge deler er bare helt topp. Anne er en barnehjemsjente som kommer til gården Bjørkely. Hun har et strålende humør og påvirker alle rundt seg. Miljøet boken beskriver er en småby i gamledager. En idyllisk tid, men også fylt av fattigdom og andre vanskeligheter. Denne boken paser for ungdom, men dette er en bok du godt også kan lese igjen som voksen! Anbefales!

L
Lesehesten – 01.11.2004

– Dette er boka om den rødhårete og fregnete jenta Anne, som kommer til Matthew og Marilla på Bjørkely i småbyen Avonlea. De har egentlig ventet en gutt, men lar henne bli. Anne smelter hjertene deres og myker opp den harde Marilla og får en stor plass hos den godhjertede Matthew. Dette er rett og slett en skikkelig jentebok, en riktig koselig historie om den litt uheldige og litt ville Anne som sakte men sikkert blir til en riktig flott ung kvinne. Avonlea er så idyllisk beskrevet at jeg flere ganger drømmet meg bort dit da jeg var barn. Dette er en bok som er hyppig lest! Anbefales!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anne fra Bjørkely:

Guro

Anne-Cath. Vestly
Nedlastbar lydbok 
169,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Essays

Michel de Montaigne
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv