Meny
 
Skilpadder hele veien ned
Skilpadder hele veien ned

Skilpadder hele veien ned

; Stian Omland (Oversetter)

«Rørende, troverdig, sårt og likevel morsomt om en tenårings kamp mot sine egne tanker.»

, BOK365 Terningkast 6
Ingen skriver bedre om sårbare mennesker og underlige skjebner enn John Green. ‘Skilpadder hele veien ned’ handler om Aza, som lider av tvangstanker. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Kommer

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Kommer

Om boka

Ny knallsterk roman fra John Green 

Ingen skriver bedre om sårbare mennesker og underlige skjebner enn John Green. ‘Skilpadder hele veien ned’ handler om Aza, som lider av tvangstanker. 

Aza Holmes prøver virkelig. Hele tiden. Hun prøver å være en god venn, en god datter, en god student – og kanskje også en god detektiv. Men det er ikke lett når hun på samme tid har hodet fullt av tankespiraler som vanskeliggjør hverdagen og sosial omgang med andre mennesker. Spiralene snor seg innover, og blir trangere og trangere. – Hvem er det egentlig som bestemmer over tankene mine, undrer Aza.

Da Mr. Pickett forsvant
På barneskolen hadde Aza en venn som het Davis Pickett. Davis er fra en steinrik familie, og de to har mistet kontakt. Men så forsvinner faren til Davis sporløst. Saken dominerer nyhetene, og det blir utlovet en dusør til de som kan bidra til å finne igjen Mr. Pickett. Aza og venninna Daisy bestemmer seg for å gjenoppta kontakten med Davis – for deretter å prøve å finne faren og innkassere dusøren. 

En uventet vending
Det går ikke helt som planlagt for Aza. Davis viser seg å være en hyggelig fyr, kanskje til og med mer enn hyggelig – og når hun er sammen med ham hender det at tankespiralene slipper taket … Kanskje finnes det viktigere ting enn dusørpengene?

John Green har blitt verdenskjent for sine skildringer av ungdom som skiller seg ut, og i ‘Skilpadder hele veien ned’ møter vi kanskje Greens sterkeste karakterskildring til nå. Med stor innlevelse skildres en ung kvinne med tvangstanker og -handlinger (OCD) og hennes kamp for å finne veien sin i en såkalt normal tilværelse.

Bli med i en fortelling om livslangt vennskap, Star Wars fan-fiction, en forsvunnen millionær og den første store kjærlighet, som ikke blir lettere når man samtidig har psykiske utfordringer å håndtere.

 

«Rett i hjertet ... Jeg har sjelden lest noen som så innforstått har fortalt hvordan det føles når tvangstankene kommer.»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Tvingende god. (…) en roman som lykkes i å normalisere og ufarliggjøre psykisk sykdom, samtidig som den er spennende og velskrevet.» 
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

 

Fakta

Utdrag

 

Anmeldelser

«Rørende, troverdig, sårt og likevel morsomt om en tenårings kamp mot sine egne tanker.»

, BOK365 Terningkast 6

«... en usedvanlig rik og klok historie om livet, døden og evigheten, intet mindre.»

, Dagbladet Terningkast 5