Min side Kundeservice Bli medlem

Sense and Sensibility

Marianne Dashwood wears her heart on her sleeve, and when she falls in love with the dashing but unsuitable John Willoughby, she ignores her sister Elinor's warning that her impulsive behaviour leaves her open to gossip and innuendo. Les mer

Logg inn for å se din bonus

Marianne Dashwood wears her heart on her sleeve, and when she falls in love with the dashing but unsuitable John Willoughby, she ignores her sister Elinor's warning that her impulsive behaviour leaves her open to gossip and innuendo. Meanwhile Elinor, always sensitive to social convention, is struggling to conceal her own romantic disappointment, even from those closest to her. Through their parallel experience of love - and its threatened loss - the sisters learn that sense must mix with sensibility if they are to find personal happiness in a society where status and money govern the rules of love.

Medlemsvurdering:
Hvis du noen gang er i dårlig humør, hvis det regner ute, hvis kjæresten din går fra deg eller kort sagt når som helst, er dette den aller beste filmen. Det er en fantastisk film med fantastiske skuespillere, varm og rørende. Dette er gjennombruddsfilmen til Kate Winslet, og med på lasset har hun Hugh Grant, Emma Thompson og Alan Rickman. Kombinasjonen er uslåelig. Filmingen, bakgrunnen og kostymene er troverdige og vakre uten noen gang å virke kunstige. Alt er filmet på landsbygda i England, som gir filmen en stemning det er vanskelig å etterlikne. Det er bare å krype under pleddet med varm kakao, og kvelden er reddet.

louise

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Puffin
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
ISBN
9780593622469
Utgivelsesår
2024
Format
19 x 13 cm

Om forfatteren

Jane Austen was born on December 16, 1775, at Steventon near Basingstoke, the seventh child of the rector of the parish. She lived with her family at Steventon until they moved to Bath when her father retired in 1801. After his death in 1805, she moved around with her mother; in 1809, they settled in Chawton, near Alton, Hampshire. Here she remained, except for a few visits to London, until May 1817, when she moved to Winchester to be near her doctor. There she died on July 18, 1817.

Anna Bond is an artist, designer, and entrepreneur best known for being the co-founder and chief creative officer of Rifle Paper Co., an international stationery, accessories, and home brand based in Winter Park, Florida, and SoHo, New York. Founded in 2009 with her husband Nathan, the couple organically grew the brand from an apartment-based business to an multi-million dollar brand carried in thousands of stores around the world. Beyond Rifle Paper Co., Anna is enjoys illustration, interior design, and, most of all, trying to keep up with her four young children.

Medlemmers vurdering

l
louise – 29.07.2009

– Hvis du noen gang er i dårlig humør, hvis det regner ute, hvis kjæresten din går fra deg eller kort sagt når som helst, er dette den aller beste filmen. Det er en fantastisk film med fantastiske skuespillere, varm og rørende. Dette er gjennombruddsfilmen til Kate Winslet, og med på lasset har hun Hugh Grant, Emma Thompson og Alan Rickman. Kombinasjonen er uslåelig. Filmingen, bakgrunnen og kostymene er troverdige og vakre uten noen gang å virke kunstige. Alt er filmet på landsbygda i England, som gir filmen en stemning det er vanskelig å etterlikne. Det er bare å krype under pleddet med varm kakao, og kvelden er reddet.

L
Lille – 21.05.2009

– Som alle Jane Austens romaner er "Sense and Sensibility" å regne som en klassiker, og det er ikke uten grunn, for dette er rett og slett fornøyelig lesning. Romanen er først og fremst en godt fortalt historie om kjærlighet og forviklinger, og om to søstres ulike tilnærmingsmåter til både livet og kjærligheten. Samtidig er Austen mer enn en romantiker, faktisk langt derifra: Hele tiden blir det gitt små stikk til Marianne og hennes håpløst romantiske drømmer. Den ironiske undertonen er noe som kjennetegner Austen, og det er umulig å la være å le godt av alle de latterlige personene i boka, enten de er snobbete og selvhøytidelige eller bare rett ut sagt dumme. Jeg må nok innrømme at det er selve kjærlighetshistorien som griper meg mest, men det er romanen som helhet som får meg til å vende tilbake til denne fortellingen gang på gang.

L
Litteraturelsker – 17.03.2008

– Den første boken til den berømte forfatterinnen Jane Austen, dog ikke den første utgitte boka. Denne er nydelig skildret gjennom menneskers bevegelser både på landet og i byen i beste Englands 1800-tallsstil. Med Jane Austen's skarpe og lette tunge møter vi to søstre i gifteklar alder og deres beilere, den ene mer seriøs enn den andre. Boka er fyllt av romantiske misforståelser, og på et punkt har begge søstrene kjærlighetssorg, noe de takler på hver sin måte, siden den ene har fornuften og den andre har følsomheten. Jane Austen er en stor forfatterinne som behersker den humoristiske engelske tonen og leken med ord; jeg vil derfor på det sterkeste anbefale denne på engelsk, da mange poeng kan forsvinne i oversettelsen.

L
Litteraturelsker – 09.02.2008

– Julie Christie leser denne engelske klassikeren med slik en flott innlevelse at du ser det hele for deg. Nydelig levert! Dette er en roman fra 1800-tallet som har overlevd helt frem til våre dager, og det med god grunn. Forfatteren skildrer livet mellom ressurssterke engelskmenn på en morsom, men også trist måte; og gjennom sin lune humor, kan leseren ikke annet enn le med hovedpersonene. "Sense and Sensibility" tar for seg differensen mellom følelser og fornuft på en flott måte, og boken kan lett bli redusert til "bare" en bok om romanser, noe den ikke fortjener. Dette er den første boken skrevet av forfatteren, men den ble utgitt etter "Pride and prejudice". Det er så absolutt en grunn til at den har overlevd; og en av dem er så absolutt humoren gjemt i det engelske språket -

-
-Ikorn – 30.06.2006

– Sense and Sensibility var den første boka Jane Austen skrev, og også den mest romantiske. Den handler om søstrene Elinor og Marianne Dashwood. De er begge cakre, men forskjellige av temperament. Elinor er fornuftig, mens Marianne føler alt mye sterkere enn de fleste. Dette fører til at jentene elsker på forskjellige måter; Marianne gjør det intenst og Elinor med forsiktighet, men likevel oppriktig. Vi følger deres ferd mot lykken. Denne boka er som tidligere nevnt svært romantisk, men fornuften har også en stor del. Austen preker moral, men ikke på en dårlig måte. Vi har sympati med begge jentene, om enn kanskje litt mer med Elinor. Som alltid er Austens stil medrivende og gjennomført.

B
Brandon – 09.04.2006

– "Sense and sensibility" handler om søstrene Marianne og Elinor. Marianne er vill og energisk, mens Elinor er rolig og fornuftig. Dette er en strålende vakker bok, har du lest "Pride and Prejudice" også av Jane Austen så kommer du til å like denne også. Bøkene følger på en måte samme "oppskrift". Søstre som sliter med å bli gift, en ung energisk mann som forfører en av dem, som det viser seg å være noe galt med, og til slutt en lykkelig slutt. Selv om bøkene er like på mange måter, er de likevell forskjellige og det er ikke bortkastet tid å lese denne. Jane Austen sine bøker er udødelige, kjærlighet er er tema som aldri blir for gammelt. Et "must" i alle boksamlinger. Jeg foretrekker også å lese den på orginalspråket, engelsk, jeg føler det blir mer naturlig på den måten.

A
Angelin – 21.08.2005

– Med en smittende varme og livsglede er denne boken en fornøyelse å lese samt en kilde til humor i sin ironiserende og treffsikre måte å beskrive mennesker på. Akkurat på dette punktet er denne forfatteren unik og kan fortsatt glede nye lesere selv nesten 100 år etter at boken først ble publisert. Likevel når denne fortellingen aldri opp på samme nivå som 'Pride and prejudice' og den bærer også noe preg av å være en debutroman i det at den til tider blir noe stillestående. På tross av dette er historien likevel engasjerende og temaene som omhandles er fortsatt like aktuelle som den gang boken ble skrevet. Slik sett er boken en stor kilde til diskusjon og ettertanke, og et bilde på at selv om verden går fremover og skikker endrer seg, så er menneskene fortsatt opptatt av de samme eksistensielle spørsmål.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sense and Sensibility:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Arnhem

Antony Beevor
Innbundet 
363,- 399,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv