Min side Kundeservice Bli medlem

Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?

Sterkt og gripande om Markus på 18 og den fem år eldre Ingrid. Markus vert bergteken av henne frå første stund. Han gjer alt som står i hans makt for å bli kjærasten hennar. Men Ingrid er ikkje frisk.. Les mer

199,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Sterkt og gripande om Markus på 18 og den fem år eldre Ingrid. Markus vert bergteken av henne frå første stund. Han gjer alt som står i hans makt for å bli kjærasten hennar. Men Ingrid er ikkje frisk... Forfattaren flettar og inn litt kunsthistorie, denne gongen om den jødiske kunstnaren Felix Nussbaum som vert drepen i konsentrasjonsleir under den andre verdskrigen.

Medlemsvurdering:
Sortland har skrevet en svært vakker liten bok hvor den knappe nynorsken nesten er ren poesi. En 18-åring forelsker seg i en tre til fire år eldre jente som har frisyre som Sinead O'Connor. Det tragiske er at hun har lite hår pga uhelbredelig kreft og den lille vakre romanen er dermed en melankolsk kjærlighetshistorie om vanskelig og uforløst kjærlighet med vond sykdom som 3.part i et slags treantdrama. Boka har en vakker tittel og et vakkert cover, men er enda vakrere i seg selv. Kunst og kultur spiller en stor rolle og boka tar oss med til Tysklands golde landskap med stort hell. Knapp og konsis og med melodisk nynorsk. Forlaget presenterer det som en ungdomsbok, men den fortjener absolutt et større publikum. Et størst mulig publikum faktisk !

larsli

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788202600082
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

l
larsli – 27.01.2008

– Sortland har skrevet en svært vakker liten bok hvor den knappe nynorsken nesten er ren poesi. En 18-åring forelsker seg i en tre til fire år eldre jente som har frisyre som Sinead O'Connor. Det tragiske er at hun har lite hår pga uhelbredelig kreft og den lille vakre romanen er dermed en melankolsk kjærlighetshistorie om vanskelig og uforløst kjærlighet med vond sykdom som 3.part i et slags treantdrama. Boka har en vakker tittel og et vakkert cover, men er enda vakrere i seg selv. Kunst og kultur spiller en stor rolle og boka tar oss med til Tysklands golde landskap med stort hell. Knapp og konsis og med melodisk nynorsk. Forlaget presenterer det som en ungdomsbok, men den fortjener absolutt et større publikum. Et størst mulig publikum faktisk !

O
Ole – 02.01.2008

– Nok ein gong har Bjørn Sortland skrive ei bok som tek opp dei vanskelege spørsmåla i livet, og på ein slik måte at eg føler eg har fått ei fin gåve når eg har lest den. Forfattaren tek på alvor at livet er mangfoldig, og at både glede, frustrasjon, lengsel, begjær og sorg er naturlege delar av det å vere menneske. Han skriv innsiktsfullt og livsbejaande. Det er ei fin, og samstundes svært trist, historie som vert fortalt. Kven kjenner vel seg ikkje att i den stormande forelskinga, dei lengtande kjenslene og i det å gjere alt for å få vere saman med den ein er glad i? Men kva då når den ein er glad i er sjuk og skal døy? Eg vil anbefale denne boka til alle som vil lese ei vakker historie om kjærleik.

J
JM – 21.12.2007

– Denne boka les eg ut på ein dag - og eg er heime med ein liten eittåring, så det seier litt om omfanget av denne, sånn i sider og antal ord. Det seier derimot ikkje noko om 'storleiken' på tematikken, handlingsspennet, personskildringane eller innhaldet. For dette er så absolutt ein innhaldsrik ungdomsroman. Her er mykje som lever vidare i lesaren etter at siste setning er lesen, og eg håpar denne boka får mange unge lesarar. Den korte og knappe stilen, dei luftige (og få) sidene og det nære innhaldet burde ligge til rette for det. Anbefalar gjerne denne, også til lærarar på U-trinn eller vidaregåande for bruk i undervisningssamanheng.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?:

Fluen

Martina Gaux
Nedlastbar lydbok 
279,-
 

Stella

Karin Kinge Lindboe
Nedlastbar lydbok 
159,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv