Meny
Historien om Bodri
Historien om Bodri - Hédi Fried

Historien om Bodri

; Stina Wirsén (Illustratør) ; Cecilie Winger (Oversetter)

«En bemerkelsesverdig fargesprakende bok om det aller vanskeligste.»

Historien om Bodri er en kritikerrost bildebok om Holocaust, basert på erfaringene til Hédi Fried, som overlevde Auschwitz. Sammen med den kjente barnebokillustratøren Stina Wirsén har hun skapt noe så spesielt som en vakker bok om det mest grusomme – beregnet på barn.

Les mer
Vår pris
200,-
Spar
29,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 200,-
Spar: 29,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Fint og alvorlig om Holocaust, tilrettelagt for barn

Historien om Bodri er en kritikerrost bildebok om Holocaust, basert på erfaringene til Hédi Fried, som overlevde Auschwitz. Sammen med den kjente barnebokillustratøren Stina Wirsén har hun skapt noe så spesielt som en vakker bok om det mest grusomme – beregnet på barn.

En dag hører Hédi en mann som brøler på radioen. Det er Adolf Hitler. «Han kommer ikke hit», sier moren til Hédi. «Vi har ikke gjort noe galt, vi trenger ikke å være redde», sier faren. Men selv om de ikke har gjort noe galt, blir familien til Hédi hentet av soldater og satt i en konsentrasjonsleir. Hele tida mens Hédi er borte venter Bodri trofast på henne. Og til slutt kommer hun hjem, sammen med lillesøsteren sin!

‘Historien om Bodri’ er en kritikerrost bildebok om Holocaust, basert på erfaringene til Hédi Fried, som overlevde Auschwitz. Sammen med den kjente barnebokillustratøren Stina Wirsén har hun skapt noe så spesielt som en vakker bok om det mest grusomme – beregnet på barn.

Fried og Wirsén forteller gjennom hunden Bodri, som ble igjen da Hédi og familien ble sendt av gårde. Bodri venter på Hédi når hun til slutt kom hjem igjen – så akkurat denne historien, om Hedi og Bodri, får en lykkelig slutt. Rammefortellingen gir håp og gjør det mulig på en enkel, konkret måte å introduseres for denne delen av vår historie.

‘Historien om Bodri’ er godt egnet for høytlesning.

Hédi Fried (f. 1924) er forfatter og psykolog. Hun sprer kunnskap om rasisme og demokrati og har forelest på skoler og internasjonalt. Hun forteller om sine egne erfaringer fra Holocaust. Et av de vanligste spørsmålene hun får fra barn er «Hva skjedde med hunden din?». Og det er utgangspunktet for «Historien om Bodri», som er Frieds første barnebok. Stina Wirsén er en av Sveriges kjæreste illustratører og barnebokforfattere.

«En bemerkelsesverdig fargesprakende bok om det aller vanskeligste.»

«Andre verdenskrig er uendelig lenge siden for dem som er små i dag, og i ferd med å bli borte som levende minne. Frieds bok er en stafettpinne som brenner i hånda ...»

, Klassekampen

«De forteller med stor omsorg for sine unge lesere.»

«’Historien om Bodri’ er en fortelling som trengs.»

«En svært sterk barnebokdebut av Hédi Fried.»

«Hédi Fried skriver usentimentalt og derfor aldeles hjerteskjærende.»