Historien om Bodri

Historien om Bodri er en kritikerrost bildebok om Holocaust, basert på erfaringene til Hédi Fried, som overlevde Auschwitz. Sammen med den kjente barnebokillustratøren Stina Wirsén har hun skapt noe så spesielt som en vakker bok om det mest grusomme – beregnet på barn.

Les mer

169,-

229,- Spar: 60,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer – barnebøker 3 for 2 Velg flere her

Fint og alvorlig om Holocaust, tilrettelagt for barn

Historien om Bodri er en kritikerrost bildebok om Holocaust, basert på erfaringene til Hédi Fried, som overlevde Auschwitz. Sammen med den kjente barnebokillustratøren Stina Wirsén har hun skapt noe så spesielt som en vakker bok om det mest grusomme – beregnet på barn.

En dag hører Hédi en mann som brøler på radioen. Det er Adolf Hitler. «Han kommer ikke hit», sier moren til Hédi. «Vi har ikke gjort noe galt, vi trenger ikke å være redde», sier faren. Men selv om de ikke har gjort noe galt, blir familien til Hédi hentet av soldater og satt i en konsentrasjonsleir. Hele tida mens Hédi er borte venter Bodri trofast på henne. Og til slutt kommer hun hjem, sammen med lillesøsteren sin!

‘Historien om Bodri’ er en kritikerrost bildebok om Holocaust, basert på erfaringene til Hédi Fried, som overlevde Auschwitz. Sammen med den kjente barnebokillustratøren Stina Wirsén har hun skapt noe så spesielt som en vakker bok om det mest grusomme – beregnet på barn.

Fried og Wirsén forteller gjennom hunden Bodri, som ble igjen da Hédi og familien ble sendt av gårde. Bodri venter på Hédi når hun til slutt kom hjem igjen – så akkurat denne historien, om Hedi og Bodri, får en lykkelig slutt. Rammefortellingen gir håp og gjør det mulig på en enkel, konkret måte å introduseres for denne delen av vår historie.

‘Historien om Bodri’ er godt egnet for høytlesning.

Hédi Fried (f. 1924) er forfatter og psykolog. Hun sprer kunnskap om rasisme og demokrati og har forelest på skoler og internasjonalt. Hun forteller om sine egne erfaringer fra Holocaust. Et av de vanligste spørsmålene hun får fra barn er «Hva skjedde med hunden din?». Og det er utgangspunktet for «Historien om Bodri», som er Frieds første barnebok. Stina Wirsén er en av Sveriges kjæreste illustratører og barnebokforfattere.

Detaljer

Forlag
Omnipax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
25
ISBN
9788283152043
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Historien om Bodri
Format
27 x 17 cm
Nr
8186669

Utdrag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historien om Bodri:

Roy

Gro Dahle
Innbundet 
299,- 329,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rebell

Pénélope Bagieu
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv