Meny

Hesteguttene

; Morten Hansen (Oversetter)

«Forfatteren fanger brått en poetisk tone, hudløshet og det ubeskrivelige i forelskelsens eros skildres så vellykket at også leseren holder pusten og fornemmer gnister som flyr. (...) Aller mest inntrykk gjør romanen når den viser den veldige kraften øyenvitneskildringer har når vi skal forstå store og dramatiske historiske hendelser. Snart er de siste som husker andre verdenskrig borte, og ungdom som leser denne boken har sannsynligvis aldri kjent noen av disse personlig. Da kan slike tekster bygge bro.»

, BOK365 Terningkast 5
1926: På et barnehjem i Tsjekkoslovakia trenes to unge gutter opp til å bli turnere. For å unnslippe endeløse treningsøkter og harde avstraffelser, rømmer de og finner seg arbeid på et omreisende sirkus. Les mer
Vår pris
288,-
Spar
41,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 288,-
Spar: 41,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

1926: På et barnehjem i Tsjekkoslovakia trenes to unge gutter opp til å bli turnere. For å unnslippe endeløse treningsøkter og harde avstraffelser, rømmer de og finner seg arbeid på et omreisende sirkus. I det liberale Berlin begynner guttene å forstå hva de egentlig føler for hverandre samtidig som nazistene kommer til makten.

2014: Anton er nettopp ferdig med videregående. Han har fått seg jobb i Stockholms hjemmetjeneste, der en av brukerne han møter er den tause Alexander Kovac - en snart hundre år gammel mann som nekter å forlate kjøkkenet sitt. I leiligheten hans finner Anton ikke bare gamle fotografier av hester og sirkusartister, men også et brev fra Gestapo. Hva slags liv er det egentlig den gamle mannen har levd?

Den beste boka du kommer til å lese i år!
En bok for unge voksne 15-25år.

Fakta