Min side Kundeservice Bli medlem
Hovedbok nå

Stjerner i mørke

"Varm skildring av harde liv... Både barn, unge og voksne vil bli klokere av å lese boken. De fleste kommer til å tørke noen tårer også."

Empirix.no

Varm og rørende tegneseriefortelling basert på en sann historie. Vi får innblikk i livet i en flyktningleir sett fra barnas perspektiv der de må finne samhold og styrke til å skape seg et liv, fanget av en krig som aldri tar slutt.

Les mer

288,-

329,- Spar: 41,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Den varme og rørende fortellingen er basert på en sann historie og gir oss et innblikk i livet i en flyktningleir sett fra barnas perspektiv. Der må de finne styrke til å skape seg et liv, fanget av en krig som aldri tar slutt.


Det er lite mat og leken må de finne opp med det de har rundt seg. Men det er skole for de som kan, og selv om de må dele på den ene kompisens lykt for å få gjort lekser etter mørkets frembrudd er den et lyspunkt i tilværelsen. Den prisvinnende fortellingen er til å kjenne seg igjen i, med å finne venner, passe seg for farlige folk, ta seg av søsken, prøve å bli god på skolen, dumme seg ut, drømme seg bort og ta noen vanskelige livsvalg. 


I leiren lærer barna å finne støtte i dem de har rundt seg. De hjelper hverandre å komme gjennom dagene og å holde håpet levende.


Historien om brødrene og vennene deres er historien om veldig mange i samme situasjon. Kan de tillate seg å drømme om en framtid?


– Det jeg vil at leserne av denne boken skal sitte igjen med, er vissheten om at man aldri må gi opp, skriver Omar til leserne av boka. – Situasjonen kan virke umulig, men hvis du arbeider hardt og har tro på deg selv, kan du overvinne alle hindringer på veien. Jeg håper at historien min kan inspirere deg til å holde ut og kjempe videre.


 


– Jeg blir inspirert av Omars historie. Vi trenger historier som den for virkelig å kunne åpne øynene våre, sier Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, som har skrevet etterord til boka.

Vi anbefaler

— Stor fortelling om to liv som kunne blitt helt annerledes, nydelig fortalt i tekst og bilder. Helt uforglemmelig!

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Strand
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
260
ISBN
9788284420431
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
When stars are scattered
Format
22 x 15 cm
Nr
8219168

Sitat fra boka

«Noen ganger når jeg ikke får sove, eller når det er noe som plager meg … jeg vet det høres dumt ut, men da går jeg ut og ser på én spesiell stjerne. Jeg husker ikke så mye fra da jeg var liten, eller kanskje det ikke er så mye jeg vil huske. Men jeg husker denne stjernen. Kanskje det ikke egentlig er et ekte minne, men denne stjernen gjør at jeg føler meg trygg, som om mamma og pappa er her med meg. Jeg pleide faktisk å snakke med stjernen, det virker veldig barnslig nå. Samtidig er det lettere å ta store avgjørelser når jeg føler at foreldrene mine er med meg.» 

Omar, Stjerner i mørke

Om forfatterene

Stjerner i mørke er skrevet og tegnet av den prisbelønte serieskaperen Victoria Jamieson sammen med storebroren i fortellingen, Omar Mohamed. Han og broren måtte flykte da faren ble drept og moren forsvant i et angrep på landsbyen deres i Somalia. De var bare fire og to år gamle og hadde hele sin oppvekst i flyktningeleiren Dadaab i Kenya. Omar, som elsket å lese billedbøkene de hadde på skolen i leiren (de hadde bare noen svært få, så de ble bare tatt fram ved høytidelige anledninger), er nå selv hovedperson i en bok som kan inspirere barn over hele verden til aldri å gi opp. 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Varm skildring av harde liv... Både barn, unge og voksne vil bli klokere av å lese boken. De fleste kommer til å tørke noen tårer også."

Roy Søbstad, Empirix.no

"Dette er teikneserien det er viktigast at alle i Noreg les i år"

Øystein Runde, Serienett

"Stor fortelling om to liv som kunne blitt helt annerledes, nydelig fortalt i tekst og bilder. Helt uforglemmelig!"

Runhild Skjølaas, Bokkklubben barn

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stjerner i mørke:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Såret
Ny!

Såret

Cha Sandmæl
Innbundet 
262,- 299,-
 
Mandag
Ny!

Mandag

Eva Amores
Innbundet 
87,- 99,-
 
Lunch
Ny!

Lunch

Børge Lund
Paperback 
74,- 85,-
 

Logg inn

Handlekurv