Før øya synker

Klimaendringer som berører.
Teresa Grøtan har reist jorda rundt for å møte barn og unge og høre hvordan de opplever klimaendringene. Hun har oppsøkt stillehavsøya Kiribati som er i ferd med å slukes av havet og Bangladesh som er hjemsøkt av sykloner. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Klimaendringer som berører.
Teresa Grøtan har reist jorda rundt for å møte barn og unge og høre hvordan de opplever klimaendringene. Hun har oppsøkt stillehavsøya Kiribati som er i ferd med å slukes av havet og Bangladesh som er hjemsøkt av sykloner. I California ble minibussen med henne og en gjeng klimaengasjerte ungdommer nesten tatt av den største brannen i statens historie. Og hun har reist til Svalbard. Der har temperaturen steget med 7,5 grader på femti år og i løpet av bare ett år har to katastrofale 5000-årsskred rammet befolkningen.

Vi blir kjent med unge mennesker i disse utsatte områdene, og får utfordringene deres innunder huden. Samtidig lærer vi mye, som hvorfor Arktis varmes opp mye raskere enn resten av verden, hva sammenhengen mellom ekstremvær og klimaendringer er, hvorfor havet stiger og hva barn og unge selv gjør - og kan gjøre.

Etter fortellingene er det korte intervjuer med internasjonalt anerkjente klimaeksperter.

Til slutt forteller forfatteren hvorfor reisene har gjort henne mer optimistisk enn før - og gir enkle tips til hva vi kan bidra med selv i hverdagen.Faktastoff, reportasje, reiseskildring og møter med ungdom er flettet sammen i engasjerende sakprosafortellinger

For unge lesere 12-16 år

Fantastiske foto og lekker design

Teresa Grøtan er født i 1974 på Storkmarknes og bosatt i Bergen. Hun er journalist og forfatter, og jobber nå som festivalsjef for Bergen internasjonale litteraturfestival. Hun har tidligere utgitt flere bøker, bl.a. IKON Nelson Mandela. I 2013 fikk forfatteren Blixprisen for bøkene sine for barn og unge.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
87
ISBN
9788205509214
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Før øya synker
Format
25 x 23 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Før øya synker:

Embla

Bjørn H. Samset
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Smadra

Brynjulf Jung Tjønn
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv