Meny
Nora Dåsnes: La skogen leve!
La skogen leve! - Nora Dåsnes

La skogen leve!

; Nora Dåsnes (Illustratør)

Serie: Tuva, Bao og Linnea 2

«Barnebok treffer blink! La skogen leve! ligger an til å bli en av høstens storslagere, og Nora Dåsnes har etablert seg som en av de viktigste barnebokstemmene våre.»

, VG Terningkast 5

Nylig vant hun Nordisk råds litteraturpris for boka "Ubesvart anrop".  Med "La skogen leve!" har Nora Dåsnes skrevet en ny barnebok om de viktige tingene for de viktigste leserne.

Les mer
Tegneserie
Miljø
Vennskap
Bestselger
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Ny bok fra Nordens beste!

Tidligere i høst vant Nora Dåsnes Nordisk råds litteraturpris for årets beste barne og ungdomsbok. Prisen ble tildelt for hennes forrige bok, «Ubesvart anrop» en bok med terrorangrepet 22. juli som bakgrunn. Juryen sa i sin begrunnelse at: «Dåsnes har «skapt en bok som engasjerer, berører og får leseren til å reflektere rundt både kollektive, politiske samfunnsspørsmål så vel som individuelle, eksistensielle spørsmål.» Nå er hun her med en ny barnebok der hun igjen tar opp viktige temaer som angår både oss voksne og barna. Men måten hun gjør det på treffer barna på deres egen hjemmebane.

 

Klima nå - lekser senere!

I årets bok er det klima som er bakteppe La skogen leve! er en engasjert og viktig historie om å være stor nok til å forstå hva som må gjøres, men for liten til å bli tatt på alvor.

 

De voksne vil gjøre om skogen utenfor skolen til parkeringsplass, og Bao skjønner at det er hun som må sette ned foten! Hun organiserer et opprør for å redde skogen, og drar med seg bestevennene Tuva og Linnéa. Men forstår Abdi og de andre guttene i B-klassen hvorfor det er viktig? Og hvordan får man egentlig de voksne til å skjønne alvoret når man bare er 12 år?

 

 

Sagt om La skogen leve! 

«Barnebok treffer blink! La skogen leve! ligger an til å bli en av høstens storslagere, og Nora Dåsnes har etablert seg som en av de viktigste barnebokstemmene våre.»
Kristine Isaksen, VG (Terningkast 5)

 

«Nora Dåsnes med ny fulltreffer ... høstens sterkeste tegneserieroman for barn på mellomtrinnet. Nora Dåsnes tar igjen barneleseren på kornet. Dåsnes er ikke nådig mot voksnes apatiske ansvarsfraskrivelse, den som kanskje er den største trusselen mot klimaet: Likegyldigheten ... For et barn er det enkelt å tro på forandring. Men det er vanskelig å tro på at voksne faktisk vil og bryr seg. Dette tematiserer La skogen leve! gang på gang. Dåsnes banker inn at det nytter å engasjere seg.»
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

 

«Denne tegneserien for barn maner til sivil ulydighet. Det er så jeg får lyst til å bli aktivist selv. Jeg løfter tommelen opp for en kraftfull tegneserieroman ... Med La skogen leve! viser Nora Dåsnes at mye er mulig, om fornuft og følelser får spille sammen.»
Anne Cathrine Straume, NRK

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Kristine Isaksen, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 229
ISBN: 9788203394843
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 25 x 18 cm
Nr: 8211663
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger