Min side Kundeservice Bli medlem

Hør her'a!

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

Oda Faremo Lindholm, VG

‘Hør her'a!’ er en oppsiktsvekkende og frisk roman som sparker i alle retninger – og her er det slettes ikke sikkert du får fordommene dine bekreftet! Gulraiz Sharif er en ny og sjelden stemme med mye på hjertet.

Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Spennende, rørende og fantastisk fin – må leses!

Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som sparker i alle retninger – og her er det slettes ikke sikkert du får fordommene dine bekreftet! Gulraiz Sharif er en ny og sjelden stemme med mye på hjertet.

Det er sommerferie i Oslo. Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Det er sånn det pleier å være. Faren kjører drosje, ofte to skift, moren er travel med sitt, og lillebroren Ali er det ingen som blir riktig klok på. 

Besøk fra Pakistan
Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Det viser seg at mye av det som er helt vanlig hverdag for Mahmoud ikke er helt gjengs i Pakistan. Onkel Ji gjør store øyne over en hel masse, for eksempel lettkledde damer i parken. Og ikke minst lurer han på hva det er med Ali, lillebroren til Mahmoud, som ikke oppfører seg slik gutter skal. 

I løpet av sommerferien skal Mahmoud bli stilt overfor store prøvelser både som bror og sønn i en norskpakistansk familie.

Sjarmbombe om alvorlige temaer
Denne romanen behandler alvorlige temaer med humor og raushet, og tar ofte uventede vendinger. Familien til Mahmoud byr på innsikt i en kultur mange av oss ikke kjenner fra innsiden – men det viktigste er at den også byr på allmennmenneskelig gjenkjennelse. Hør her’a er kanskje den beste ungdomsromanen som kommer i høst – og voksne lesere bør også unne seg noen timer i selskap med Mahmoud og familien hans!

 

Medlemsvurdering:
15 år gamle Mahmoud bor i en drabantby i Oslo og forteller om livet sitt i familien en laaang sommerferie uten altfor mye å gjøre. Onkel kommer på to måneders besøk fra Pakistan, Mahmoud viser ham rundt i byen og lærer ham om Norge. Pappa jobber alltid og er lite hjemme, mamma vasker på universitetet og holder husholdningen gående. Og så er det lillebror Ali, som liker å kle seg i jenteklær. Mahmoud er varm og forståelsesfull storebror. Hatten av for ham!

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
173
ISBN
9788202648121
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8171343
Priser
LOs litteraturpris 2022

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

Oda Faremo Lindholm, VG

«La det være sagt: Gulraiz Sharif har skrevet høstens beste innledningsseksvens på en roman. Ja, kanskje tiårets beste. Sjelden har de første sidene av en bok grepet meg mer: fra latter, til refleksjon til stikk i hjertet på knappe ti sider.»

Nora Steenberg, BOK365

«Sjarmerer leserne i senk ... Gulraiz Sharif må være det friskeste pustet i bokhøsten. Han lar 15 år gamle Mahmoud fra Oslo Øst flagre høyt og lavt og etterlater ingen leser uberørt.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

«Noe så sjeldent som en morsom, norskpakistansk oppvekstroman om fattigdom og et transbarn, full av særpreg og språklig trøkk.»

Ingrid Åbergsjord, Aftenposten

«Sharifs debut er en teknisk bragd, kjempemorsom og dypt empatisk. Ungdomsboken har mye å gi til en voksen leser. og er et viktig eksempel på litteratur skrevet både til og om minoritetsleseren ...'Hør her'a' er en leseropplevelse av de sjeldne, og jeg anbefaler den på det varmeste til lesere i alle aldre.»

Marjam Idriss, Klassekampen

«Gulraiz Sharif bringar inn ei ny, uventa stemme som treff ei nerve hjå både lesaren og tida.» «(...) eit friskt pust blant hausten sine nylanseringar.» «Alt i alt leverer Sharif ein nytenkjande debut som skil seg ut frå mengda!

Jannicke Totland, Framtida.no

«Ustyrtelig morsom ungdomsroman om en norsk-pakistansk familie, sett gjennom 15-årige Mahmouds årvåkne øyne.» «(...) debutromanen som bør bli innkjøpt i klassesett på ungdomsskoletrinnet.» «(...) en frisk stil som er både kjempemorsom og seriøs!"»

Stein Roll, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

M
Magne – 10.10.2022

– Godt skrevet om hvordan det er å være litt på utsiden av det som såkalt heter det vanlige norske. Får noen tanker som gjør at en del revurderinger må på plass.

H
Harald K – 24.09.2020

– 15 år gamle Mahmoud bor i en drabantby i Oslo og forteller om livet sitt i familien en laaang sommerferie uten altfor mye å gjøre. Onkel kommer på to måneders besøk fra Pakistan, Mahmoud viser ham rundt i byen og lærer ham om Norge. Pappa jobber alltid og er lite hjemme, mamma vasker på universitetet og holder husholdningen gående. Og så er det lillebror Ali, som liker å kle seg i jenteklær. Mahmoud er varm og forståelsesfull storebror. Hatten av for ham!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hør her'a!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

League

Nina Borge
Innbundet 
288,- 329,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv