Meny
 
Hør her'a!

Hør her'a!

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

, VG Terningkast 5

‘Hør her'a!’ er en oppsiktsvekkende og frisk roman som sparker i alle retninger – og her er det slettes ikke sikkert du får fordommene dine bekreftet! Gulraiz Sharif er en ny og sjelden stemme med mye på hjertet.

Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Spennende, rørende og fantastisk fin – må leses!

Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som sparker i alle retninger – og her er det slettes ikke sikkert du får fordommene dine bekreftet! Gulraiz Sharif er en ny og sjelden stemme med mye på hjertet.

Det er sommerferie i Oslo. Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Det er sånn det pleier å være. Faren kjører drosje, ofte to skift, moren er travel med sitt, og lillebroren Ali er det ingen som blir riktig klok på. 

Besøk fra Pakistan
Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Det viser seg at mye av det som er helt vanlig hverdag for Mahmoud ikke er helt gjengs i Pakistan. Onkel Ji gjør store øyne over en hel masse, for eksempel lettkledde damer i parken. Og ikke minst lurer han på hva det er med Ali, lillebroren til Mahmoud, som ikke oppfører seg slik gutter skal. 

I løpet av sommerferien skal Mahmoud bli stilt overfor store prøvelser både som bror og sønn i en norskpakistansk familie.

Sjarmbombe om alvorlige temaer
Denne romanen behandler alvorlige temaer med humor og raushet, og tar ofte uventede vendinger. Familien til Mahmoud byr på innsikt i en kultur mange av oss ikke kjenner fra innsiden – men det viktigste er at den også byr på allmennmenneskelig gjenkjennelse. Hør her’a er kanskje den beste ungdomsromanen som kommer i høst – og voksne lesere bør også unne seg noen timer i selskap med Mahmoud og familien hans!

 

Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

, VG Terningkast 5

«La det være sagt: Gulraiz Sharif har skrevet høstens beste innledningsseksvens på en roman. Ja, kanskje tiårets beste. Sjelden har de første sidene av en bok grepet meg mer: fra latter, til refleksjon til stikk i hjertet på knappe ti sider.»

, BOK365 Terningkast 5

«Sjarmerer leserne i senk ... Gulraiz Sharif må være det friskeste pustet i bokhøsten. Han lar 15 år gamle Mahmoud fra Oslo Øst flagre høyt og lavt og etterlater ingen leser uberørt.»

, nrk.no

«Noe så sjeldent som en morsom, norskpakistansk oppvekstroman om fattigdom og et transbarn, full av særpreg og språklig trøkk.»

, Aftenposten

«Sharifs debut er en teknisk bragd, kjempemorsom og dypt empatisk. Ungdomsboken har mye å gi til en voksen leser. og er et viktig eksempel på litteratur skrevet både til og om minoritetsleseren ...'Hør her'a' er en leseropplevelse av de sjeldne, og jeg anbefaler den på det varmeste til lesere i alle aldre.»

, Klassekampen

« «Gulraiz Sharif bringar inn ei ny, uventa stemme som treff ei nerve hjå både lesaren og tida.» «(...) eit friskt pust blant hausten sine nylanseringar.» «Alt i alt leverer Sharif ein nytenkjande debut som skil seg ut frå mengda!»

, Framtida.no Terningkast 5

«Ustyrtelig morsom ungdomsroman om en norsk-pakistansk familie, sett gjennom 15-årige Mahmouds årvåkne øyne.» «(...) debutromanen som bør bli innkjøpt i klassesett på ungdomsskoletrinnet.» «(...) en frisk stil som er både kjempemorsom og seriøs!»

, Adresseavisen Terningkast 5