Meny
 
Hør her'a! - 
      Gulraiz Sharif
    
      Nahom Feshatzion

Hør her'a!

; Nahom Feshatzion (Oppleser)

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

, VG Terningkast 5
Det er sommerferie og Mahmoud på 15 ser for seg lange dager på benken utenfor blokka. Norske nordmenn reiser på sommerferie, men utlendinger uten penger, hva gjør de? Denne sommeren skal likevel bli annerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Les mer
Vår pris
349,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 349,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 ser for seg lange dager på benken utenfor blokka. Norske nordmenn reiser på sommerferie, men utlendinger uten penger, hva gjør de? Denne sommeren skal likevel bli annerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Onkel Ji gjør store øyne i Norge og så lurer han på hva det feiler Ali, lillebroren til Mahmoud, han som leker med Elsa-dukker og ikke oppfører seg slik pakistanske gutter skal. Hør her'a! er et fyrverkeri av en roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Oda Faremo Lindholm, VG
Terningkast 5 Nora Steenberg, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202688035
Utgave: 1. utg.
Alder: Ungdom
Format: MP3
Vannmerket
Debutantprisen 2020
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

, VG Terningkast 5

«La det være sagt: Gulraiz Sharif har skrevet høstens beste innledningsseksvens på en roman. Ja, kanskje tiårets beste. Sjelden har de første sidene av en bok grepet meg mer: fra latter, til refleksjon til stikk i hjertet på knappe ti sider.»

, BOK365 Terningkast 5

«Sjarmerer leserne i senk ... Gulraiz Sharif må være det friskeste pustet i bokhøsten. Han lar 15 år gamle Mahmoud fra Oslo Øst flagre høyt og lavt og etterlater ingen leser uberørt.»

, nrk.no

«Noe så sjeldent som en morsom, norskpakistansk oppvekstroman om fattigdom og et transbarn, full av særpreg og språklig trøkk.»

, Aftenposten

«Sharifs debut er en teknisk bragd, kjempemorsom og dypt empatisk. Ungdomsboken har mye å gi til en voksen leser. og er et viktig eksempel på litteratur skrevet både til og om minoritetsleseren ...'Hør her'a' er en leseropplevelse av de sjeldne, og jeg anbefaler den på det varmeste til lesere i alle aldre.»

, Klassekampen