Meny
Hør her'a! - Gulraiz Sharif

Hør her'a!

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

, VG Terningkast 5
Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, for familien får besøk av Onkel ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Onkel ji gjør store øyne i Norge, og så lurer han på hva det er med Ali, lillebroren til Mahmoud, som ikke oppfører seg slik gutter skal. I løpet av sommerferien skal Mahmoud bli stilt overfor store prøvelser både som bror og sønn i en pakistansk familie.

Gulraiz Sharifs debutroman fikk strålende anmeldelser da den kom ut. Den vant Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur Kulturdepartementet 2021 og ble nominert til Brageprisen 2020, Bokhandlerprisen 2020, Uprisen 2021, Bokbloggerprisen 2021.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Oda Faremo Lindholm, VG
Terningkast 5 Nora Steenberg, BOK365
Terningkast 5 Jannicke Totland, Framtida.no
Terningkast 5 Stein Roll, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 173
ISBN: 9788202705725
Utgave: 1. utg.
Alder: Ungdom
Format: 21 x 13 cm
LOs litteraturpris 2022
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«'Hør her'a' er først og fremst oppløftende og morsom. Og ikke minst veldig, veldig fin.»

, VG Terningkast 5

«La det være sagt: Gulraiz Sharif har skrevet høstens beste innledningsseksvens på en roman. Ja, kanskje tiårets beste. Sjelden har de første sidene av en bok grepet meg mer: fra latter, til refleksjon til stikk i hjertet på knappe ti sider.»

, BOK365 Terningkast 5

«Sjarmerer leserne i senk ... Gulraiz Sharif må være det friskeste pustet i bokhøsten. Han lar 15 år gamle Mahmoud fra Oslo Øst flagre høyt og lavt og etterlater ingen leser uberørt.»

, nrk.no

«Noe så sjeldent som en morsom, norskpakistansk oppvekstroman om fattigdom og et transbarn, full av særpreg og språklig trøkk.»

, Aftenposten

«Sharifs debut er en teknisk bragd, kjempemorsom og dypt empatisk. Ungdomsboken har mye å gi til en voksen leser. og er et viktig eksempel på litteratur skrevet både til og om minoritetsleseren ...'Hør her'a' er en leseropplevelse av de sjeldne, og jeg anbefaler den på det varmeste til lesere i alle aldre.»

, Klassekampen

«Gulraiz Sharif bringar inn ei ny, uventa stemme som treff ei nerve hjå både lesaren og tida.» «(...) eit friskt pust blant hausten sine nylanseringar.» «Alt i alt leverer Sharif ein nytenkjande debut som skil seg ut frå mengda!»

, Framtida.no Terningkast 5

«Ustyrtelig morsom ungdomsroman om en norsk-pakistansk familie, sett gjennom 15-årige Mahmouds årvåkne øyne.» «(...) debutromanen som bør bli innkjøpt i klassesett på ungdomsskoletrinnet.» «(...) en frisk stil som er både kjempemorsom og seriøs!»

, Adresseavisen Terningkast 5