Min side Kundeservice Bli medlem

Skellig

«I can't eat a chinese takeaway without thinking about this strange and beautiful book about an angel who seems to have lost his way.»

The Big Issue

The beautiful and haunting novel that launched David Almond as one of the best children's writers of today. Winner of the Carnegie Medal and the Whitbread children's book of the Year Award. Les mer

125,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

The beautiful and haunting novel that launched David Almond as one of the best children's writers of today. Winner of the Carnegie Medal and the Whitbread children's book of the Year Award.

Medlemsvurdering:
Skellig er en usedvanlig vakker barnebok som tar for seg livet, døden og vennskap på en nydelig måte. Almond skriver lettfattelig og balanserer hele tiden på en kant mellom klisjé/ikke-klisjè, men faller aldri i fella til å la dette bli en sentimental bok. På grunn av dette kommer budskapene hans tydelig fram. I tillegg skriver han slik at man ser for seg bilder i hodet klart og tydelig, språket er enkelt, men fargerikt. Man vet aldri helt hva Skellig er, dette er noe av det jeg liker med boka, fordi den aldri viser bokstavelig hva ting er/ikke er. Man blir oppfordret til å tenke selv. Boka er rørende, vakker og i tillegg spennende, og jeg anbefaler å lese den på originalspråket.

Mina

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Hodder Children's Books
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
176
ISBN
9780340944950
Utgivelsesår
2013
Format
20 x 13 cm
Priser
Winner of Carnegie Medal 1998 UK.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«I can't eat a chinese takeaway without thinking about this strange and beautiful book about an angel who seems to have lost his way.»

Gill Harvey, The Big Issue

«Humorous, heart-stopping and haunting...an emotional roller-coaster of a read with a cliff-hanger of a conclusion. Inspired and inspiring.»

Newcastle Journal

«A visionary story...a lyrical, magical kind of book which can be read on many different levels»

The Daily Mail

«Voted Carnegie Medal's Number one Top Book of the past 70 years»

The Times

«A bookshelf essential.»

The Guardian

«Deservedly popular»

The Observer

«Powerful and moving»

Guardian.co.uk

«A beautiful story which will enchant young and old alike»

Western Morning News

«

A modern classic
Listed as on the of the 100 Best Children's Books Ever (Novels)

»

The Daily Telegraph

«Brings Magical Realism to working-class Northeast England»

i (The Independent)

«A story full of heart and magic and big confusing emotions, elegantly told by a master craftsman. A perfect piece of art»

Lucy Christopher, Big Issue (london)

«Lyrical, innovative and unforgettably moving.»

Sunday Express (Cressida Cowell)

«Lyrical, innovative and moving...unforgettably moving»

Cressida Cowell, Sunday Express

«The book I wish I'd written is Skellig by David Almond. Almond's book has a great sense of the mysterious; we are left with a sense of wonder. I wish that I had written it!»

Joseph Delaney, Books For Keeps

«This modern classic has been reissued in a beautiful 15th anniversary edition»

Lorna Bradbury, The Sunday Telegraph

«The sort of children's book that makes adults find excuses to read more of them»

Times Educational Supplement

«One of those books that you can't put down»

Junior Reviewer Conor Neison, aged 12, Evening Echo (Cork)

Medlemmers vurdering

A
AW – 06.05.2009

– "Skellig" var fantastisk - virkelig. Dette er en av de bøkene som kanskje er skrevet for unge, men som passer for alle. Og dette er boken om de store temaene her i livet - forandring, døden, vennskap og tro - som aldri overkompliserer verken språk eller budskap og aldri virker pretensiøs. Det passer perfekt at David Almond aldri trer helt ut av det mystiske, men lar magien forbli magi uten behov for forklaringer eller realisme. Det er en kort og enkel tekst, så de fleste burde komme gjennom denne uten for mye arbeid - og den er vel verd innsatsen!

A
Avelina Went – 17.04.2009

– "Skellig" er en av disse bøkene som er litt for alle. David Almond skriver med et lettfattelig, enkelt språk som aldri kommer i veien for det han har å fortelle, og han skriver lekende lett om de virkelig store temaene her i livet, som døden og livet etter døden, skjult i en tåke av mystikk. Det er aldri kjedelig, og han unngår heldigvis å skrive seg inn i klisjeene som lett kan oppstå når man skriver om barn som skal forholde seg til liv og død. Viktigst av alt er at den er en bok man har lyst til å lese helt fra starten, og den slutter aldri å underholde!

M
Mina – 09.05.2008

– Skellig er en usedvanlig vakker barnebok som tar for seg livet, døden og vennskap på en nydelig måte. Almond skriver lettfattelig og balanserer hele tiden på en kant mellom klisjé/ikke-klisjè, men faller aldri i fella til å la dette bli en sentimental bok. På grunn av dette kommer budskapene hans tydelig fram. I tillegg skriver han slik at man ser for seg bilder i hodet klart og tydelig, språket er enkelt, men fargerikt. Man vet aldri helt hva Skellig er, dette er noe av det jeg liker med boka, fordi den aldri viser bokstavelig hva ting er/ikke er. Man blir oppfordret til å tenke selv. Boka er rørende, vakker og i tillegg spennende, og jeg anbefaler å lese den på originalspråket.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skellig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Slam

Nick Hornby
Paperback 
103,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv