Meny
Jenteloven - Ulrikke Falch
Jenteloven - Ulrikke Falch

Jenteloven

feministisk førstehjelp

; Sofie Frøysaa ; Ida Neverdahl (Illustratør)

Jenteloven er en hardtslående overlevelsesguide til ungdomstiden med mål om å øke bevisstheten til unge jenter om trakassering og diskriminerende oppførsel i hverdagen - og viser hvordan det kan håndteres. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
30,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 299,-
Spar: 30,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

"Vi vet alt om å bli forskjellsbehandlet bare fordi vi er jenter. Vi har ikke tall på hvor mange ganger folk har tatt seg friheten til å fortelle hvordan vi skal oppføre oss - som jenter. Da vi var tenåringer, fikk Ulrikke gjentatte ganger høre at hun var for mye, at hun var for stor og sterk. Sofie ble fortalt at hun var for ordentlig, for tynn og forsiktig. Vi satt begge igjen med følelsen av at vi ikke var slik vi burde være. Etter hvert ønsket vi bare å være usynlige."

Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch har skrevet boka de selv hadde trengt da de var 16 år og usikre på seg selv. I Jenteloven deler de raust av personlige erfaringer fra sine egne liv, blant annet opplevelser med spiseforstyrrelser og depresjon. Målet deres er å bygge et jentefellesskap som slår hardt ned på urettferdighet og trakassering, og gi unge jenter redskaper for å kunne takle vanskelige situasjoner. Boka er inkluderende og humoristisk, men også nådeløs, krass og kompromissløs.

Sagt om Jenteloven:

«En sammensatt bok som bør gli rett inn i skolepensum.»
Eline Lund Fjæren, Morgenbladet

«Historiene om hvor tøft [Sofie og Ulrikke] har hatt det, er sterk kost. [...] Når to unge, populære kvinner velger å risikere litt av statusen sin for å fortelle om en ungdomstid i knestående, tilbyr de noe langt viktigere enn sine individuelle løsninger. De tilbyr håp.»
Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 188
ISBN: 9788205505872
Utgave: 1. utg.
Alder: Ungdom
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8132615
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger