Min side Kundeservice Bli medlem

Syke sykdommer

Les om all verdens fæle og mystiske sykdommer, historiens fem verste behandlinger, den fantastiske, men litt mystiske hjernen vår, og parasittene som kan finne på å kravle seg ubedt inn i kroppene våre.

Les mer

169,-

299,- Spar: 130,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bøker 3 for 2 Velg flere her

Helt siden tidenes morgen har vi mennesker blitt syke. Folk har prøvd å kurere sykdom like lenge, og det på de rareste vis. Heldigvis er vi blitt flinkere!

Les om all verdens fæle og merkelige sykdommer, historiens fem verste behandlinger, den fantastiske, men litt mystiske hjernen vår, og parasittene som kan finne på å kravle seg ubedt inn i kroppene våre.

“Jeg synes kroppen er fantastisk, fordi den er som et eget laboratorium. Det bobler og koker, det snørrer og slimer. Så lenge kroppen gjør som den skal, så merker du den ikke noe særlig. Når ting går galt på laboratoriet, så smeller det. Og når noe går galt i kroppen, så kan vi bli syke. Det er nettopp det denne boken handler om – sykdommer” Alexsander H. Sandtorv, forfatter av Syke sykdommer

Sandtorv har plukket ut tre viktige måter vi kan bli syke på; av bakterier og virus, i hjernen og av parasitter. Hvert kapittel har med tips til morsomme og rare (og trygge!) eksperimenter. De friske  illustrasjonene i boka er laget av Helena Lindholm.

Visste du at ...
... folk med leddgikt ble forsøkt kurert med å sitte inne i en død og råtnende hval?
... en viktig forskjell mellom bakterier og virus er at bakterier kan leve fritt ute i verden, mens virus må bo i et levende vesen for å formere seg?
... at det var først på 1800-tallet at en lege skjønte at det var viktig å vaske seg på hendene på sykehuset så ikke sykdommer smittet de andre pasientene?
... det medisinske navnet for hjernefrys er sphenopalatine ganglioneuralgia?
Les mer om alt dette og mye, mye mer i VitenGALskap. Syke sykdommer!

VitenGALskap er levende formidling av vitenskap og alt det rare som driver verden fremover. Syke sykdommer er den andre boka i serien. Bok nummer 1 er Elleville eksperimenter.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
116
ISBN
9788202780340
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Syke sykdommer
Format
26 x 20 cm
Nr
8216509
Serie
Vitengalskap 2

Om forfatteren

Alexander H. Sandtorv (f.1986) er en norsk kjemiker og populær fagformidler, kjent fra både TV og podkast. I tillegg til å være en anerkjent forsker brenner han for å formidle forskning og vitenskap til barn. Sandtorv har skrevet flere elleville, humoristiske bøker som henvender seg til vitebegjærlige barn, blant annet Ekkelt (2021) og VitenGALskap 1: Elleville eksperimenter (2022). Sandtorv er valgt inn i det prestisjefylte Akademiet for yngre forskere og 2020­–2022 var han fast spaltist i Morgenbladet. Han er også kjent for flere podkaster, blant annet Verdens ekleste podkast (NRK). Alexander Sandtorv er hele Norges rikskjemiker. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Syke sykdommer:

Hjernen

Sarah Roxana Herlofsen
Innbundet 
189,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv & død

Nasjonalt medisinsk museum
Innbundet 
263,- 289,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv