Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Keeperen og havet

«Slukelesning! »

Kristine Isaksen, VG

Endeleg er Trille og Lena frå Vaffelhjarte tilbake, til glede for gamle og nye lesarar! Maria Parr skriv glitrande om alt det nære, om kjensler, kvardagar og litt dramatikk.
Brageprisen 2017 i klassen barne- og ungdomsbøker
Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Frå forfattaren av Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal!

Endeleg er Trille og Lena frå Vaffelhjarte tilbake, til glede for gamle og nye lesarar! Maria Parr skriv glitrande om alt det nære, om kjensler, kvardagar og litt dramatikk.

Ein ny fotballtrenar legg mørke skyer over keeperlivet til tolvåringen Lena Lid. I nabohuset spekulerer Trille på korleis han kan gjere inntrykk på den nye jenta i klassen. Og på havet jaktar farfar på storfisken, slik han alltid har gjort, utan å bry seg om at han byrjar å bli gammal. Det held på å gå heilt gale …

Det er duka for mykje drama og sterke kjensler når Lena, Trille og farfar går inn i eit år der dei må kjempe hardt både med seg sjølve og med naturkreftene. For kva skal ein gjere når alle flåtane ein byggjer, forliser, alle flaskepostane ein sender, driv inn i fjørene heime og ingen bryr seg om det ein verkeleg kan? Som å vere keeper, til dømes. Ein kan i alle fall ikkje gi seg på det! 

For som Lena Lid seier i trengde situasjonar: No må de søren kverke meg vakne, der framme!

 

Medlemsvurdering:
Rett og slett en vidunderlig bok. Det er så lett å bli glad i karakterene, og det er så enkelt å danne seg et levende bilde av hvordan livet fortoner seg i Knert Mathilde. Dette er en bok som tar unger på alvor, og som skildrer hverdagens små og store begivenheter med humor, innsikt, lunhet og varme.

Marit

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
234
ISBN
9788252188868
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 16 cm
Nr
8109850
Priser
Nynorsk barnelitteraturpris 2017
Serie
Trille og Lena 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Slukelesning! »

Kristine Isaksen, VG

«Maria Parr beviser igjen at ho er i ein eigen klasse som barnebokforfattar. Denne sjarmbomba av ei forteljing lokkar fram både latter og tårer, hos vaksne og barn.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Dette er ei slik bok som jeg får lyst til å lese høyt, kapittel for kapittel, for alle rundt meg.»

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

«Drama på liv og død vekslar med underfundige kvardagsskildringar, og vil skape nye herlege lesestunder for små og store.»

May Grethe Lerum, BOK365

Medlemmers vurdering

A
Anna B. Monsen – 23.10.2017

– Keeperen og havet

M
Marit – 20.10.2017

– Rett og slett en vidunderlig bok. Det er så lett å bli glad i karakterene, og det er så enkelt å danne seg et levende bilde av hvordan livet fortoner seg i Knert Mathilde. Dette er en bok som tar unger på alvor, og som skildrer hverdagens små og store begivenheter med humor, innsikt, lunhet og varme.

A
Astrid R – 20.10.2017

– Kjempemorsom og koselig bok. Synes Maria Parr er god på å skape realistiske og morsomme fortellinger og univers å leve seg inn i.

H
Hilde Johnsrud, redaktør i Bokklubben – 24.08.2017

– Maria Parr har skrevet en bok som tar hverdagen til de unge leserne på alvor. Her er store følelser, humor og alvor, idrett og dramatikk, fortalt i setninger som ligger så godt i munnen at det er en fryd å lese. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra Maria Parr!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Keeperen og havet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Valget

H.L. Phoenix
Innbundet 
288,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv