Min side Kundeservice Bli medlem

Keeperen og havet

«Slukelesning! »

VG

Ein ny fotballtrenar legg mørke skyer over keeperlivet til tolvåringen Lena Lid. I nabohuset spekulerer Trille på korleis han skal gjere inntrykk på den nye jenta i klassen. Og på havet jaktar farfar på storfisken, slik han alltid har gjort, utan å bry seg om at han begynner å bli gammal. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Ein ny fotballtrenar legg mørke skyer over keeperlivet til tolvåringen Lena Lid. I nabohuset spekulerer Trille på korleis han skal gjere inntrykk på den nye jenta i klassen. Og på havet jaktar farfar på storfisken, slik han alltid har gjort, utan å bry seg om at han begynner å bli gammal. Dei må kjempe hardt både med seg sjølve og med naturkreftene dette året, vennane i Knert-Mathilde. For kva skal ein gjere når ein vert einsam i båten, fanga i orkanar, herja med på trening og når ingen lenger bryr seg om det ein verkeleg kan? Ein kan i alle fall ikkje gi seg på det! For som Lena Lid seier i pressa situasjonar: No må de søren kverke meg vakne, der framme!

Maria Parr (fødd 1981) har hatt stor suksess med bøkene Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal. Begge romanane er omsett til over tjue ulike språk, vunne ei rekke prisar og blitt teater-framsyning på nokre av landets største hovudscener. Vaffelhjarte blei fjernsynsserie på NRK og har hatt internasjonal suksess. Keeperen og havet er eit frittståande framhald av Vaffelhjarte.

Opplesing: Maria Parr

Medlemsvurdering:
Rett og slett en vidunderlig bok. Det er så lett å bli glad i karakterene, og det er så enkelt å danne seg et levende bilde av hvordan livet fortoner seg i Knert Mathilde. Dette er en bok som tar unger på alvor, og som skildrer hverdagens små og store begivenheter med humor, innsikt, lunhet og varme.

Marit

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788252195095
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Priser
Nynorsk barnelitteraturpris 2017
Serie
Trille og Lena 2

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Slukelesning! »

Kristine Isaksen, VG

«Maria Parr beviser igjen at ho er i ein eigen klasse som barnebokforfattar. Denne sjarmbomba av ei forteljing lokkar fram både latter og tårer, hos vaksne og barn.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Dette er ei slik bok som jeg får lyst til å lese høyt, kapittel for kapittel, for alle rundt meg.»

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

«Drama på liv og død vekslar med underfundige kvardagsskildringar, og vil skape nye herlege lesestunder for små og store.»

May Grethe Lerum, BOK365

Medlemmers vurdering

A
Anna B. Monsen – 23.10.2017

– Keeperen og havet

M
Marit – 20.10.2017

– Rett og slett en vidunderlig bok. Det er så lett å bli glad i karakterene, og det er så enkelt å danne seg et levende bilde av hvordan livet fortoner seg i Knert Mathilde. Dette er en bok som tar unger på alvor, og som skildrer hverdagens små og store begivenheter med humor, innsikt, lunhet og varme.

A
Astrid R – 20.10.2017

– Kjempemorsom og koselig bok. Synes Maria Parr er god på å skape realistiske og morsomme fortellinger og univers å leve seg inn i.

H
Hilde Johnsrud, redaktør i Bokklubben – 24.08.2017

– Maria Parr har skrevet en bok som tar hverdagen til de unge leserne på alvor. Her er store følelser, humor og alvor, idrett og dramatikk, fortalt i setninger som ligger så godt i munnen at det er en fryd å lese. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra Maria Parr!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Keeperen og havet:

Se flere

Logg inn

Handlekurv