Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter er en av Astrid Lindgrens største eventyrfortellinger, en Romeo og Julie-historie om Ronja og Birk som er barn av to rivaliserende røverhøvdinger. Barnas vennskap trues av feiden mellom de slektene. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Ronja Røverdatter er en av Astrid Lindgrens største eventyrfortellinger, en Romeo og Julie-historie om Ronja og Birk som er barn av to rivaliserende røverhøvdinger. Barnas vennskap trues av feiden mellom de slektene. Det blir en storslagen kamp for fred og rettferdighet, mot ondskap og dumhet, med den storslagne og magiske Mattisskogen som kulisse.

Denne utgaven er vakkert illustrert av Katsuya Kondo, og inspirert av Studio Ghiblis magiske filmbilder.

Medlemsvurdering:
En bra bok som både barn og voksne kan ha stor glede av å lese. Anbefales!

mb

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202720025
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Ronja Rövardotter

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

m
mb – 24.07.2016

– En bra bok som både barn og voksne kan ha stor glede av å lese. Anbefales!

T
Tarjei – 05.10.2005

– Jeg husker kjempegodt da læreren min leste denne boken for meg da jeg gikk på barneskolen. Hun pleide alltid å lese for oss når vi spiste, og hele klassen satt trollbundet når det ble fortalt om Ronja. 'Ronja Røverdatter' er en meget god bok, en av Lindgrens beste. Ronja tilhører Mattisætten - kort og godt en gjeng med røvere. Men en dag treffer hun Birk, som etter hvert blir hennes gode venn. Familiene deres er fiender, men Ronja og Birk får dem til å skifte syn på hverandre. Som vanlig er det flott og velskrevet fra Lindgren. Samtidig er dette litt annerledes, mørkere og mer mystisk enn slik vi vanligvis ser i bøkene hennes. Dette er ikke Emil og Pippi, men ekte røverhistorier. Akkurat passelig mystisk for de minste.

S
Siasto – 29.07.2005

– Jeg husker at jeg begynte å lese denne boken på barneskolen når det ikke var så lenge siden jeg hadde lært meg å lese. Jeg trodde at siden det var en så tykk bok, ville ta kjempelang tid å lese den. Og kanskje det gjorde det, men det virket som om jeg var ferdig med den på et blunk. Dette må ha vært en av de beste bøkene jeg har lest, og det er ingen tvil om at det er en av Astrid Lindgrens beste bøker. Noe annet som er bra med boka er at den kan leses om og om igjen, og av folk i hvilken som helst aldersgruppe. Man kan like godt lese den for en 5-åring, som å lese den selv. Dette er en virkelig fin bok av en kjempegod forfatter, og jeg anbefaler den for hver og en.

N
Nguyen Van Duc – 14.07.2005

– Jeg leste denne boken for lillesøsteren min, og hun ble veldig glad i bokens hovedperson underveis. Ronja Røverdatter er en eventyraktig liten røverdatter som etter hvert som hun vokser seg større tar sine egne beslutninger. Hun trosser den strenge, komiske, klossete, fryktinngytende, men snille faren sin og finner seg en venn som faren ikke akkurat behager. Sammen med Birk, Borkasønnen, eller sønnen til "drittstøvlene" som Ronja yndet å si i begynnelsen, lærer de å bli glad i hverandre på tvers av sosiale grenser og de voksnes bestemmelser. Boken er spennende skrevet i Lingrends helt spesielle språkstil, og den griper tak i leseren etter hvert som man blir kjent med bokens karakterer. Kanskje kan vi alle identifisere oss med Ronja, både lillejenta og meg, som viser at det til syvende og sist ikke handler om alder eller erfaring som løfter en framover, men heller kjærlighetens sterke vilje og vennskapets kraft. Uansett, Ronja Røverdatter er en klassiker som ingen småjenter bør unnvære.

L
L. – 25.05.2005

– I denne boken møter vi røverdatteren Ronja, og hennes gode venn Birk. Ronja og Birks familier er egentlig bitre fiender, men Ronja og Birk lærer familiene sine at det er bedre at de alle sammen er venner.
Den natten da Ronja ble født, rullet torden over fjellene, ja det var sånn en tordennatt at alle småtusser som holdt til i Mattisskogen forskremt krøp sammen i huler og hull. Bare de fæle, ville vettene likte tordenværet best av alle vær, de fløy med hyl og skrik rundt røverborgen på Mattisberget.
Astrid Lindgrends bøker har alltid vært av mine favoritter, og denne boken er ikke noe unntak. Tvert i mot! Denne boken passer for barn og voksne i alle aldre, altså en bok for hele familien. Jeg har lest den gang på gang, men blir aldri lei.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ronja Røverdatter:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv