Min side Kundeservice Bli medlem

Ishavspirater

«For et eventyr! Noen ganger er det helt på sin plass å dra Astrid Lindgren-kortet ... En skattekiste av en piratfortelling.»

Marie L. Kleve, Dagbladet

Det verste som kan skje er å bli kidnappet av den onde piraten Hvithode - og det er akkurat det som skjer med Miki, lillesøsteren til Siri. Hun bestemmer seg for å redde søsteren. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Det verste som kan skje er å bli kidnappet av den onde piraten Hvithode - og det er akkurat det som skjer med Miki, lillesøsteren til Siri. Hun bestemmer seg for å redde søsteren.

Den dagen piraten Hvithode kidnapper lillesøsteren til Siri, får han en fiende han ikke hadde regnet med. Siri gjør det som ingen andre har turt før henne. Hun legger ut på tur for å finne øya til Hvithode, til tross for at hun er livredd. For hvor redd er vel ikke lillesøsteren, ensom og alene med ishavpiratene?

Venner og svikere
På veien møter hun gode venner, som kokken Fredrik, men også redde, svikefulle og grådige folk, som vil hindre på ferden mot Hvithodes hemmelige øy. Selv i rølpete havnebyer holder Siri høyt, hun er snill og vennlig mot alle dyr og mennesker hun møter på sin ferd – og det kanskje blir det hennes redning …

Moderne klassiker
‘Ishavspirater’ er en sånn bok som setter varige spor i leserne. Frida Nilsson serverer et medrivende eventyr som leserne nesten ikke klarer å legge fra seg – og samtidig tar hun opp viktige temaer som godhet, lojalitet og mot til å overvinne redsel. Anmelderne nevner ofte Astrid Lindgren i forbindelse med denne boka, og det er lett å knytte trådene til Pippi, Brødrene Løvehjerte og Mio, min Mio. Det er bare å gi seg over, dette er kanskje den beste barneboka du kommer til å lese i år!

 

«Frida Nilssons storslagne eventyr er en moderne klassiker som trollbinder leserne. Det er umulig å legge boka fra seg.»
SvD

 

«Forfattaren er den nye Astrid Lindgren og alle små lesende nisser kommer til å kaste seg over dette frostgnistrende eventyret.»
M Magasin

 

«Eventyrlig fortelling, egnet for høytlesning - den gir like mye til alle lesere, enten de er barn eller voksne.»
Johanna Ögren, Smålandsposten

 

«Frida Nilssons herlige og med rette August-prisnominerte ‘Ishavspirater’ er medrivende som en Hollywwod-film - tänk Frost møter ‘Mio min Mio’»
Jens Liljestrand, Expressen

 

«Jeg er henrykt! For en fortelling! For en høytlesningsbok! Frida Nilssons piratbok er av Astrid Lindgren-klasse!» 
Lena Kjersén Edman

 

«Oppslukt av en bok! Så vanvittig vidunderlig bra! For et miljø! For et vakkert språk! Barnbibblan deler ut en gullstjerne!»
Barnbibblan

 

«For en fantastisk bok! Ble dratt inn fra første side og kan ikke holde opp å lese om Siri og det eventyret hun legger ut på for å redde søsteren fra piratene … Spennende og SÅ fint skrevet om søskenkjærlighet, vennskap, redsel og mot!»
Akademibokhandeln, Västra Frölunda

 

«Fryktelig spennende og velskrevet eventyrfortelling om mot, grusomhet og søskenkjærlighet. Det går så tårene triller og håret reiser seg. Les, les, les!»
Bokslukaren

 

 

Medlemsvurdering:
Boka er super spennende. Siri som reiser på kaldeste vinteten for å finne Miki. Som tør å reise videre alene når vennen blir lurt vekk fra henne, og som aldri gir opp. Den gav oss fine samtaler underveis.

Marit

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
394
ISBN
9788203262104
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Ishavspirater
Format
22 x 16 cm
Nr
8100608
Priser
Bastianprisen. Barn og ungdom 2018

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«For et eventyr! Noen ganger er det helt på sin plass å dra Astrid Lindgren-kortet ... En skattekiste av en piratfortelling.»

Marie L. Kleve, Dagbladet

«Frida Nilssons «Ishavspirater» er et magisk og underholdende eventyr fra våre egne trakter som til og med har fått svenskene til å trekke frem Astrid Lindgren-kortet.»

Kristine Isaksen, VG

Medlemmers vurdering

M
Marit – 09.04.2019

– Boka er super spennende. Siri som reiser på kaldeste vinteten for å finne Miki. Som tør å reise videre alene når vennen blir lurt vekk fra henne, og som aldri gir opp. Den gav oss fine samtaler underveis.

J
Julie – 09.01.2019

– Ishavspirater

B
Bård-Inge Heggholmen – 13.12.2017

– Frida Nilsson skaper et utrolig spennende øyrike, hvor vi møter fantastiske dyr og interessante mennesker på Siris ferd for å bekjempe piratkapteinen Hvithode. De hissige hvalhønene, de velsmakende sjøpapegøyene og den mystiske piratkapteinen Hvithode har alle sin plass i dette kalde, og til tider dystre universet. Dette er en spenningsroman for barn av ypperste sort. Anbefales av min datter på 11 år og undertegnede.

K
Kristine J – 03.08.2017

– Kjempespennende bok. Både ungene og jeg elsket den.

L
Lise Marie – 02.08.2017

– Mytisk og spennende bok fortelling

H
Hilde Johnsrud, redaktør i Bokklubben – 09.05.2017

– Unge Siri har mot til å gjøre det som ingen før har tort - nemlig å sette etter piraten Hvithode for å redde lillesøsteren sin. Det handler om godhet, om mot og om en sterk jente (om enn på litt andre måter enn Pippi). Denne fortjener virkelig en plass i kanon, ved siden av 'Brødrene Løvehjerte', 'Mio, min Mio' og 'Pippi Langstrømpe'. Gled dere til å forsvinne inn i dette vidunderlige eventyret!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ishavspirater:

Rino

Regine Toften Holst
Innbundet 
290,- 319,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Villdyr

Håkon Marcus
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv