Meny
Ishavspirater - Frida Nilsson
Ishavspirater - Frida Nilsson

Ishavspirater

; Alexander Jansson (Illustratør) ; Nina Aspen (Oversetter)

«For et eventyr! Noen ganger er det helt på sin plass å dra Astrid Lindgren-kortet ... En skattekiste av en piratfortelling.»

, Dagbladet Terningkast 6
Det verste som kan skje er å bli kidnappet av den onde piraten Hvithode - og det er akkurat det som skjer med Miki, lillesøsteren til Siri. Hun bestemmer seg for å redde søsteren. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Det verste som kan skje er å bli kidnappet av den onde piraten Hvithode - og det er akkurat det som skjer med Miki, lillesøsteren til Siri. Hun bestemmer seg for å redde søsteren.

Den dagen piraten Hvithode kidnapper lillesøsteren til Siri, får han en fiende han ikke hadde regnet med. Siri gjør det som ingen andre har turt før henne. Hun legger ut på tur for å finne øya til Hvithode, til tross for at hun er livredd. For hvor redd er vel ikke lillesøsteren, ensom og alene med ishavpiratene?

Venner og svikere
På veien møter hun gode venner, som kokken Fredrik, men også redde, svikefulle og grådige folk, som vil hindre på ferden mot Hvithodes hemmelige øy. Selv i rølpete havnebyer holder Siri høyt, hun er snill og vennlig mot alle dyr og mennesker hun møter på sin ferd – og det kanskje blir det hennes redning …

Moderne klassiker
‘Ishavspirater’ er en sånn bok som setter varige spor i leserne. Frida Nilsson serverer et medrivende eventyr som leserne nesten ikke klarer å legge fra seg – og samtidig tar hun opp viktige temaer som godhet, lojalitet og mot til å overvinne redsel. Anmelderne nevner ofte Astrid Lindgren i forbindelse med denne boka, og det er lett å knytte trådene til Pippi, Brødrene Løvehjerte og Mio, min Mio. Det er bare å gi seg over, dette er kanskje den beste barneboka du kommer til å lese i år!

 

«Frida Nilssons storslagne eventyr er en moderne klassiker som trollbinder leserne. Det er umulig å legge boka fra seg.»
SvD

 

«Forfattaren er den nye Astrid Lindgren og alle små lesende nisser kommer til å kaste seg over dette frostgnistrende eventyret.»
M Magasin

 

«Eventyrlig fortelling, egnet for høytlesning - den gir like mye til alle lesere, enten de er barn eller voksne.»
Johanna Ögren, Smålandsposten

 

«Frida Nilssons herlige og med rette August-prisnominerte ‘Ishavspirater’ er medrivende som en Hollywwod-film - tänk Frost møter ‘Mio min Mio’»
Jens Liljestrand, Expressen

 

«Jeg er henrykt! For en fortelling! For en høytlesningsbok! Frida Nilssons piratbok er av Astrid Lindgren-klasse!» 
Lena Kjersén Edman

 

«Oppslukt av en bok! Så vanvittig vidunderlig bra! For et miljø! For et vakkert språk! Barnbibblan deler ut en gullstjerne!»
Barnbibblan

 

«For en fantastisk bok! Ble dratt inn fra første side og kan ikke holde opp å lese om Siri og det eventyret hun legger ut på for å redde søsteren fra piratene … Spennende og SÅ fint skrevet om søskenkjærlighet, vennskap, redsel og mot!»
Akademibokhandeln, Västra Frölunda

 

«Fryktelig spennende og velskrevet eventyrfortelling om mot, grusomhet og søskenkjærlighet. Det går så tårene triller og håret reiser seg. Les, les, les!»
Bokslukaren

 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Marie L. Kleve, Dagbladet
Terningkast 5 Kristine Isaksen, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 394
ISBN: 9788203262104
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Ishavspirater
Alder: Barn 6-9 Barn 9-12
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8100608
Bastianprisen. Barn og ungdom 2018
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«For et eventyr! Noen ganger er det helt på sin plass å dra Astrid Lindgren-kortet ... En skattekiste av en piratfortelling.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Frida Nilssons «Ishavspirater» er et magisk og underholdende eventyr fra våre egne trakter som til og med har fått svenskene til å trekke frem Astrid Lindgren-kortet.»

, VG Terningkast 5