Meny
Den store boken om Albert Åberg
Den store boken om Albert Åberg - Gunilla Bergström

Den store boken om Albert Åberg

fem utvalgte fortellinger

; Gunilla Bergström (Illustratør) ; Tor Åge Bringsværd (Oversetter)

Den store boken om Albert Åberg er en innholdsrik antologi med fem fortellinger om barnas venn gjennom 50 år, Albert Åberg.

Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Barnas beste venn gjennom 50 år!

Den store boken om Albert Åberg er en innholdsrik antologi med fem fortellinger om barnas venn gjennom 50 år, Albert Åberg.

I 50 år har bøkene om Albert Åberg hjulpet barn med å sette ord på følelser, hendelser og vennskap, han har bygget helikopter og fløyet til Afrika og slått en gutt som var mindre enn ham – men heldigvis kommer alltid pappa til unnsetning hvis det er noe som blir skummelt. Bøkene om Albert tar barn og deres hverdag på alvor. I de fem fortellingene i denne boka blir vi for eksempel med Albert når pappa synes at han skal legge seg – men Albert er ikke enig. I Du er for liten, Albert Åberg strever han med å være like stor som de store fetterne sine, og i Hvor er skøyergutten Albert Åberg? skal Albert begynne på skolen.

Da de første Albert-bøkene kom ut, var det mange som festet seg ved at Albert tilsynelatende ikke hadde noen mamma. «Hun er vel på et møte, da – eller kanskje i fengsel,» svarte Gunilla Bergström. Det er noe av det som er så fint med Albert – hans verden er som den er og lett å identifisere seg for de mange barna som har en mamma (som kanskje bare er på et møte akkurat nå) – men også for de barna som vokser opp i en familie som er litt annerledes på en eller annen måte. Illustrasjonene var også grensesprengende. Collage-teknikken til Gunilla Bergström skaper et rom mellom det virkelige og det imaginære der det er godt å være. 

Boka inneholder fortellingene:
God natt, Albert Åberg
Du er for liten, Albert Åberg
Hvor er skøyergutten Albert Åberg?
Hva sa pappa, Albert Åberg?
Så rart, sa Albert Åberg

I tillegg til disse klassiske fortellingene inneholder boka også sitater og visdomsord fra Albert Åberg og Gunilla Bergström. I 2022 er det 50 år siden den første boken om Albert Åberg ble laget.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 160
ISBN: 9788202731182
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Stora boken om Alfons
Alder: Barn 3-6
Format: 26 x 20 cm
Nr: 8203997
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Gunilla Bergström (1942–2021) både skrev og illustrererte historiene om Albert Åberg. Hun var født i Göteborg i 1942 og har arbeidet med rim og regler, teater, scenografi og har også skrevet Albert-viser med musikk av Georg Riedel.

Gunilla Bergström er blitt hedret med et tjuetalls priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten i 1979, Astrid Lindgren-prisen i 1981, Svenska Akademiens Schullströmska pris for barne- og ungdomslitteratur i 2006 og Emilprisen til Astrid Lindgrens minne i 2011. Hun hadde stol nummer 12 i Svenska Barnboksakademin 1997-2013.