Min side Kundeservice Bli medlem

Seriøst?

om sakprosa for barn

Seriøst? Om sakprosa for barn er en samtalebok om det å skrive og tegne om saklige emner for barn. Gjennom utforskende samtaler med bildebokskapere borer forfatterne i hva sakprosa for barn kan være, og hvordan forbindelser mellom fagstoffet og barneleseren kan skapes. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Seriøst? Om sakprosa for barn er en samtalebok om det å skrive og tegne om saklige emner for barn. Gjennom utforskende samtaler med bildebokskapere borer forfatterne i hva sakprosa for barn kan være, og hvordan forbindelser mellom fagstoffet og barneleseren kan skapes. De stiller spørsmål om hvordan bøkene forholder seg til sannhet, etterrettelighet og troverdighet. De er også nysgjerrige på hvordan overdrivelser, lek og humor kan blandes sammen med alvor og ettertanke i fagformidling til barn. Bildebokskaperne svarer. Det er deres drivkrefter, refleksjoner og fornemmelser forfatterne forsøker å løfte fram i bokens hovedkapitler.

Boken er basert på samtaler med bildebokskaperne Nina Marie Andersen, Elisabeth Vold Bjone, Agnes-Margrethe Bjorvand, Per Dybvig, Endre Lund Eriksen, Bjørn Arild Ersland, Anna Fiske, Esther van Hulsen, Jørn H. Hurum, Jenny Jordahl, Susanne Kaluza, Sigbjørn Lilleeng, Erna Osland, Line Renslebråten, Ingelin Røssland, Hans Jørgen Sandnes, Anne Sverdrup-Thygeson, Andreas Tjernshaugen, Jannicke Wiik-Nielsen og Stina Langlo Ørdal.

Forfatterne henvender seg til alle som formidler litteratur til barn. Det kan være de som selv skriver og tegner for barn, de som i kraft av sine yrker gjør barnebøkene tilgjengelige, og de som leser for barn. De håper å nå bibliotekarer, designere, forlagsredaktører, kritikere og folk som arbeider med forfatter- og kunstutdanninger. Boken er også egnet for studenter i barnehage- og grunnskolelærerutdanningene, lærere og litteraturforskere.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
194
ISBN
9788215051888
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Seriøst?
Format
25 x 28 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Seriøst?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv