Min side Kundeservice Bli medlem

Tilknytning og barns utvikling

Tilknytning og barns utvikling ble første gang utgitt i 2002 og var den den første samlede presentasjonen av dette temaet på norsk. Denne andreutgaven er en revidert og for en stor del nyskrevet versjon. Les mer

365,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Tilknytning og barns utvikling ble første gang utgitt i 2002 og var den den første samlede presentasjonen av dette temaet på norsk. Denne andreutgaven er en revidert og for en stor del nyskrevet versjon. Ettersom de mest grunnleggende studier av tilknytning hos sped- og småbarn ble gjort i perioden fra 1970 til 2000, har boken mange henvisninger til de eldre studiene. Men tiden fra tusenårsskiftet har sett en voksende interesse også for tilknytning hos barn i skolealder, noe som gjør at revidert utgave har et utvidet aldersperspektiv sammenliknet med førsteutgaven.
En annen strømning med røtter i tilknytningsteoriens opprinnelige idé, og med konsekvens for denne revisjonen, er den revitaliserte erkjennelsen av evolusjonsbiologiens rolle for forståelsen av barns tilknytning. I tillegg er det i de senere år kommet frem enkelte kritiske synspunkter på tilknytningsteorien slik den opprinnelig ble formulert. Disse har også kommet med i denne utgaven.
Lars Smith, som er professor emeritus, arbeidet i mer enn 40 år som forsker og lærer ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Hovedinteressen har vært forsøket på å forstå sped- og småbarns atferd og utvikling, kombinert med en kritisk holdning til faget. Han har bidratt bredt i internasjonal faglitteratur og er forfatter og medforfatter av mange norske fagbøker om barn og utvikling.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245048001
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Tilknytning og barns utvikling

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tilknytning og barns utvikling:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv