Meny
 

Bittesmåene

; Patrick Benson (Illustratør) ; Tor Edvin Dahl (Oversetter)

I generasjoner har barn elsket Roald Dahl og hans herlige grøss og vanvittige overdrivelser. "Bittesmåene" er så skummel at du må holde pusten en kort stund før du igjen kan puste lettet ut. Les mer
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Dra inn i skogen hvis du tør, bare pass deg for den forferdelige blodsugeren tannknaser steinsmeller krasj.

Et ildpustende monster
Vesle Billy er lei av å være snill, og han lengter etter å utforske den store svarte skogen. Selv om moren hans har advart ham mot knasknuserne og hornsvingere, går han en dag inn mellom de mørke trærne. Og der inne møter han noen som er mye, mye mindre enn han selv, nemlig Bittesmåene. De bor i trærne og flyr med fugler i stedet for med fly. Du må klatre veldig høyt opp i trærne får å få øye på noen av dem. De er vennlige folk med sugekoppstøvler i små miniatyrhus på størrelse med frimerker. Men de er redde, livredde. Den skrekkelige smadreren, som har et kjempedigert bål i magen, kan lukte både mennesker og Bittesmåer ei mil unna. Og han puster ild! Hvordan skal de klare å bli kvitt smadreren? Kanskje Billy kan hjelpe dem?

En forfatter i særklasse
Roald Dahl er en forfatter i særklasse og han skapte en verden av uuttømmelig fantasi til stor glede for både barn og voksen. Bittesmående var den siste boka Roald Dahl skrev før han døde i 1990 og er en spennende, skummel og vakker bildebok. De siste linjene i boka sier alt om hva boka handler om uten at det røper hele historien: «Men først og fremst skal du bruke øynene og kikke rundt deg overalt hvor du er, for de største hemmelighetene er alltid gjemt på de mest uventede stedene. De som ikke tror på mirakler vil aldri finne dem.»

Fakta

Om forfatteren

Roald Dahl har gledet unge lesere med frydefulle historier i over 30 år. Hans fantasi og humor gjør bøkene til bestselgere over hele verden. Han er født i Wales i Storbritannia. Foreldrene hans var norske, og hver sommer reiste de på sommerferie til Norge. som barn var Roald Dahl tospråklig. Hjemme leste de norske folkeeventyr, og i hans barnebøker er handlingen av og til lagt til Norge. dette er mest tydelig i boken Heksene.