Meny
 

Dustene

; Quentin Blake (Illustratør) ; Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Roald Dahl! Bokas hovedpersoner Herr og fru Dust, er to usedvanlig stygge og usympatiske personer. Det herr og fru Dust liker aller best i denne verden er å plage hverandre, og alle andre. Men hevnen er søt. Les mer
Vår pris
200,-
Spar
29,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 200,-
Spar: 29,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Hver onsdag spiser Dustene fuglepai til middag. På tirsdag klatrer Herr Dust opp i treet i hagen og stryker HOLDFAST lim (mer klistrete enn noe annet lim i hele verden) på oversiden av greinene til treet. På onsdag morgen klatrer han opp i treet igjen og henter alle fuglene som er klistret fast i treet.

Men herr og fru Dust er ikke bare slemme mot hverandre og fuglene, nei; Herr Dusts største drøm er å ha et stort opp-ned apesirkus. Herr Dust har aper, og han trener dem 6 timer om dagen for dette sirkuset. Det betyr at apene må gjøre alt opp-ned. De liker ikke dette, men herr og fru Dust bryr seg ikke. Fuglene og apene har ikke lyst til å forsette sånn, og de finner på en plan for å hevne seg på Dustene. Rulle-rask-fuglen og apen Klubbi-Klopp klekker ut en genial plan. Nå skal endelig herr og fru Dust få smake sin egen medisin!

En forfatter i særklasse

Roald Dahl blir ofte karakterisert som verdens mest geniale barnebokforfatter og det ikke uten grunn; barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger, som hvert år selger mer enn 1 million eksemplarer. Dustene ble kåret til den 16. beste barneboka noensinne når 4000 briter mellom 16 og 65 år skulle stemme frem sine favoritter fra barndommen.

Dustene opp-ned

Fakta

Om forfatteren

Roald Dahl har gledet unge lesere med frydefulle historier i over 30 år. Hans fantasi og humor gjør bøkene til bestselgere over hele verden. Han er født i Wales i Storbritannia. Foreldrene hans var norske, og hver sommer reiste de på sommerferie til Norge. som barn var Roald Dahl tospråklig. Hjemme leste de norske folkeeventyr, og i hans barnebøker er handlingen av og til lagt til Norge. dette er mest tydelig i boken Heksene.