Meny
 

En pingles dagbok 10: Gode, gamle dager

; Hege Mehren (Oversetter)

Ingen høst uten en ny bok om the one and only pingle!

Alt var bedre i gamle dager. Eller var det ikke?
Noen i byen har bestemt seg for å finne ut om det stemmer. De skal rett og slett prøve en periode unplugged. Les mer
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Moren til Greg Heffley synes det er for mye skjermer og elektronikk i hverdagen, hun vil tilbake til de gode, gamle dager. Det kan selvfølgelig ikke gå bra.

Gregs prøvelser skal visst aldri ta slutt. Ikke bare må han og Rowley klare seg uten elektronikk hele helgen, de strever også med å selge hjemmelaget lemonade, selv før den irriterende perfekte naboen tar opp konkurransen. I tillegg er det dugnad i parken med påfølgende vill flukt fra ordensmakten (det vil si de strenge jentespeiderne) – ogsist men absolutt ikke minst: Hele klassen til Greg skal på leirskole.

Den grusomme Silas Scratch
Man skulle kanskje tro at leirskole er moro – men den leirskolen Greg & co skal til er etter hva ryktene forteller mer som en arbeidsleir for barn, langt inne i skogen. Greg har derfor bestemt seg for å si at han ikke vil dra. MEN dessverre kommer Greg i skade for å lage en bitteliten lekkasje på badet, som fører til at bestefar må kjøre ham ut en tur – men bestefar har jo mistet lappen … Enden på visa er at bilen blir bulka. Greg finner ut at han heller tar en uke i på leirskole enn å dra hjem til faren sin. Det han ikke har tatt høyde for, er at skogen der leirskolen ligger er hjemsøkt av grusomme Silas Scratch. Det finnes et utall historier om barn som har forvillet seg inn i skogen til Silas, for aldri mer å komme tilbake …

Hysterisk morsomt
Det er ikke mange bøker man ler høyt av – men Pingle-bøkene er definitivt blant dem. Vi ler godt av minigrisen som tror den er et menneske, av bestefar som må flytte inn fordi det le for dyrt der han bodde («en midlertidig løsning, absolutt!) – og ikke minst av Greg, som ender med å dele rom med Manny fordi bestefar sover på hans rom, og Greg nekter å dele rom med grisen …
Jeff Kinney treffer som vanlig blink midt i målgruppa – her er passe mye tekst på hver side, overskuddspreget humor og en rekke gjenkjennelige situasjoner (som ofte omfatter teite foreldre …). ‘Gamle dager’ er helt på høyde med de beste pingle-bøkene, det er bare å glede seg!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 217
ISBN: 9788252585889
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Old school
Alder: Barn 9-12
Nr: 8080658
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger