Meny

Karsten og Petra på ski og skøyter

; Anne G. Holt (Illustratør)

Karsten og Petra er bestevenner og gjør alt sammen. Bli med når de lærer å stå på ski og skøyter. Les mer
Vår pris
69,-
Spar
189,-

Veil. pris: 258,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Vår pris: 69,-
Spar: 189,-

Veil. pris: 258,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Om boka

Denne vinteren skal Karsten og Petra lære å stå på ski og skøyter for første gang. I begynnelsen er det litt vanskelig, men så går det lett som en lek!

Karsten og Petra på ski
Karsten og Petra og alle de store barna i barnehagen skal på skiskole. Gjett om de har gledet seg! Karsten og Petra har gått litt på ski før, og er spente på om de vil lære noe nytt. Det gjør de. De lærer å gå baklengs, å skli med skiene bortover snøen mens de dytter tennisballer med skiene, å gå sidelengs i oppoverbakkene og mye mer. Og så lærer de å falle og å reise seg opp igjen, det er nesten det aller viktigste. Når de kommer tilbake til barnehagen er det godt med rundstykker og kakao - for som Karsten sier: En blir jammen sulten av å gå på ski!

Karsten og Petra på skøyter
Karsten og Petra fikk skøyter til jul. De er veldig fine, men vanskelige å holde balansen på. Karstens storesøster Siri skal lære Karsten å gå på skøyter. Han får en bruskasse å støtte seg på. Senere blir Petra også med. Mammaen til Petra setter på musikk, og de danser på isen i mørket. Det er så fint! Men vanskelig. Karsten faller mye. Til slutt blir det så sent at de må gi seg for dagen. Men da Karsten legger seg, drømmer han at han og Petra danser kunstløp - akkurat som isdanserne på TV. De har øvd mye på å gå på skøyter, de.

Barnas bestevenner
Boka lar barna ta del i gjenkjennelige situasjoner med fokus på vinteridrett. Den forbereder barna på hvordan man skal lære å stå på ski og skøyter, slik at det går lettere å komme i gang.

Tor Åge Bringsværd om Karsten og Petrabøkene:
"Dette er hverdagshistorier. Om Karsten og Petra - 4 år - om deres liv hjemme og i barnehaven - om deres sorger og gleder - om deres trygghet på hverandre – om deres vennskap - om hvor godt det er å oppdage verden sammen med en du er glad i og kan stole på.
Å skrive bøkene om Karsten og Petra er noe av det morsomste arbeidet jeg har hatt. Men også noe av det mest krevende. Oppgaven jeg fikk av Cappelen forlag gikk ut på å skrive for barn helt ned til fire års alder, men samtidig skulle bøkene være noe mer enn vanlige pekebøker. For å si det ambisiøst: Tekstene skulle være enkle og stiliserte, de skulle kunne gjøre nytten som springbrett for samtaler mellom voksne og barn, men først og fremst skulle de være litteratur.
Jeg har gjort så godt jeg har kunnet."

Fakta