Meny

Nordover med Nansen

; Bjørn Ousland (Illustratør)

I 1893 seilte skipet Fram fra Kristiania mot Nordpolen. I en ny og flott illustrert bok kan barna få oppleve Fridtjof Nansens strabasiøse ferd mot nord. Les mer
Vår pris
50,-
Spar
199,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Vår pris: 50,-
Spar: 199,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Om boka

Historien om Fridtjof Nansen er noe av det mest spennende i Norgeshistorien.
For litt over hundre år siden satte Nansen, mannskapet hans og skuta Fram kursen mot Nordpolen. Nansen var allerede superkjendis, for han hadde som den første i verden ledet en ekspedisjon på ski over Grønland. Nå hadde han satt seg et enda større mål. Han ville bli den første til å nå Nordpolen.

Forberedelser
Fram ble bygget av den kjente skipsbyggeren Colin Archer i Larvik. Den hadde en helt spesiell konstruksjon så den ikke skulle skru seg ned i isen. Nansen hadde tatt lærdom av inuittene når det gjaldt varme klær, mat og hvordan man best kan ta seg fram på snø og is. Han var en god skiløper.
Det var 13 mann med på turen, blant dem fyrbøter Hjalmar Johansen. I september satte skuta seg fast i isen. Så var det bare å vente. Stemte Nansens beregninger, ville de til slutt komme til Nordpolen.

Til fots
Etter at Fram hadde ligget i drivisen i to år syntes Nansen det tok altfor lang tid før de nådde polpunktet. Han bestemte at to mann skal gå til polen og videre til Franz Josefs land, mens de andre dro hjem med skuta. Han tok med seg Hjalmar Johansen. Det ble en tøff tur. Vinden blåste sørover så de kom nesten ikke av flekken. Det ble en strabasiøs ferd før de endelig kom tilbake til Kristiania, tre år etter at de dro.

En nyttig tur
Nansen hadde med seg masse vitenskapelig materiale som ga oss ny viten om polområdene. Men nådde Nansen Nordpolen? Hvis du ikke vet det kan du lese boka og finne det ut!

Boka er skrevet og fantastisk illustrert av Bjørn Ousland. En morsommere måte å lære om denne viktige og spennende delen av Norgeshistorien, finner du ikke!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta