Min side Kundeservice Bli medlem

Petter Dass

Bind 1-2 : bibliografi og resepsjonshistorie 1678-2022

Petter Dass (1647-1707) er framfor alt kjent som forfatteren av Nordlands Trompet, et verk som har fått sin plass i vår nasjonale litterære kanon. Men Petter Dass skrev mer. Hans samlede verker omfatter ca. Les mer

850,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Petter Dass (1647-1707) er framfor alt kjent som forfatteren av Nordlands Trompet, et verk som har fått sin plass i vår nasjonale litterære kanon. Men Petter Dass skrev mer. Hans samlede verker omfatter ca. 1200 sider, fordelt på religiøse sangsamlinger og leilighetsdikt som er utkommet i mer enn to hundre utgaver fra 1683 til vår tid. Få andre diktere fra hans samtid kan vise til samme kontinuerlige oppmerksomhet, og hans betydning og symbolverdi strekker seg ut over lokale og regionale grenser.
Synet på Petter Dass som forfatter og historisk person, og på hans diktning, har endret seg. Vår oppfatning er påvirket av en generell samfunnsmessig og kulturell utvikling, og av kulturpolitiske strømninger og vitenskapsteoretisk forskning. Dette kommer til uttrykk i et stort antall monografier, avhandlinger, artikler og avisoppslag om nordlandsdikteren. Denne bibliografien gir en kronologisk oversikt over alt publisert materiale av og om Petter Dass. Gjennom en fyldig innledning og fortløpende kommentarer blir hans diktning og litterære liv belyst - i et kulturhistorisk, bokhistorisk og resepsjonshistorisk perspektiv.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
1109
ISBN
9788283051124
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Petter Dass
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Petter Dass:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv