Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Gubben og katten og hanespetaklet

Gustavsen vil lage gryterett av hanen, men Pettersen tar den med seg hjem. Den kunne holde styr på hønene hans, tenkte han. Katten Findus misliker det nye bekjentskapet, men hønene faller pladask. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Gustavsen vil lage gryterett av hanen, men Pettersen tar den med seg hjem. Den kunne holde styr på hønene hans, tenkte han. Katten Findus misliker det nye bekjentskapet, men hønene faller pladask.

Medlemsvurdering:
Gubben og katten bøkene mine er noe jeg har spart siden jeg var liten. De søte minnene fra det å glede seg til kvelden når du skal legge deg, og få mamma til å lese om de sprøe påfunnene til Findus er noe jeg vil at mine barn skal få oppleve og... Det st "bildet sier tusen ord" får en ny mening i disse bøkene. Her sier teksten bare halve historienn.. Da pettersen tar med seg en hane hjem til huset, oppstår det fort sjalusi fra Findus sin side, som ikke får like mye oppmarksonhet som han gjerne ville hatt.. Enda en brilliant bok av Sven Nordqvist! Kjøp den, les den, spar den, les den igjen!

KS

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788251791229
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1996
Originaltittel
Tuppens minut
Format
31 x 22 cm
Serie
Gubben og katten Findus

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

s
småbarnsmamma – 23.04.2008

– Findus blir sjalu på den nyankomne hanen. Nå er han ikke lenger alene om å oppnå hønenes gunst. Noen storesøsken som kjenner seg igjen? Han syns hanen får altfor mye oppmerksomhet. Og det har han jo i grunnen rett i, for denne stolte hanen galer og galer i tide og utide. Til slutt finner Findus sin egen løsning. Men han har nok trådt over streken, det finner han selv ut. Og angrer litt... Tegningene er som vanlig detaljrike og morsomme, og boken tar opp, om enn overdrevet, temaer som sjalusi, løgn og samvittighet, samt hvordan å forhandle seg til en brukbar løsning. Jeg syns ikke boken er av de beste, men en femmer er den verdt.

m
mls – 09.05.2007

– Når naboen vil koke suppe på hanen sin, tar Gubben affære og adopterer hanen. Dette skaper selvfølgelig stor ståhei blant de ti hønene, som synes det er kjempespennende med nykommeren. Findus er mer skeptisk. Han blir sjalu og irritert på all galingen. For denne hanen er spesielt glad i å gale, høyt og lenge og ofte. Gubben må prøve å løse konfliktene. Det beste med denne boken er de fantastiske tegningene og alle detaljene som skjuler seg i dem. Norqvists strek og universet til Findus og Gubben koser jeg meg med, igjen og igjen. Men denne gangen synes jeg historien ble litt for knapp og sluttet for fort.

o
ost – 06.03.2005

– Gubben og katten og hanespetakkelet handler om hvordan Petterson skaffer seg en hane han kan ha på gården til å gale av og til og skape den rette gårdsstemningen. Hønene er overbegeistret og sukker høyt når den kjekke hanen galer - noe han gjør ganske ofte. Findus derimot, er mindre overbevist. Han får ikke lenger lov til å leke med hønene; det tar hanen seg av. Han synes hanen bråker noe aldeles forferdelig. Etter hvert synes også Petterson at hanen begynner å bli vel høylytt, og inngår avtaler med ham om når og hvordan han kan gale. Findus gjør selvfølgelig sitt ytterste for at hanen ikke skal trives, og det ender med at hanen drar sin kos. Dette er en søt og koselig bok som er nesten like morsom å lese for de voksne som for barna.

K
KS – 28.12.2004

– Gubben og katten bøkene mine er noe jeg har spart siden jeg var liten. De søte minnene fra det å glede seg til kvelden når du skal legge deg, og få mamma til å lese om de sprøe påfunnene til Findus er noe jeg vil at mine barn skal få oppleve og... Det st "bildet sier tusen ord" får en ny mening i disse bøkene. Her sier teksten bare halve historienn.. Da pettersen tar med seg en hane hjem til huset, oppstår det fort sjalusi fra Findus sin side, som ikke får like mye oppmarksonhet som han gjerne ville hatt.. Enda en brilliant bok av Sven Nordqvist! Kjøp den, les den, spar den, les den igjen!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gubben og katten og hanespetaklet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dypfryst

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
254,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv