Min side Kundeservice Bli medlem

Karsten og Petra hilser på kongen

Bøkene om Karsten og Petra er blant de mest populære barnebøkene 3-6 år. Om vennskap og lek. Karsten og Petra hilser på kongen er en fortelling om Oslo. Karsten og Petra tar toget til Oslo, sammen med morfar. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Bøkene om Karsten og Petra er blant de mest populære barnebøkene 3-6 år. Om vennskap og lek. Karsten og Petra hilser på kongen er en fortelling om Oslo. Karsten og Petra tar toget til Oslo, sammen med morfar. I løpet av noen dager blir Karsten og Petra og Løveungen og Frøken Kanin kjent med byen. De får se bygninger som Slottet og Stortinget. De tar ferge ut til Bygdøy, ser på Sinnataggen i Frognerparken og opplever 17. mai på Karl Johan.

De første bøkene om Karsten og Petra kom i 1992. Det er blitt en hel bokserie om de to barnehagebarna. Mange barn kjenner Karsten og Petra, også på grunn av filmene som er laget om dem og kosedyrene deres.

Medlemsvurdering:
Nok en varm, nydelig og klok bok om Karsten og Petra. Sammen med Lillesøster-serien til Kari Grossmann er disse bøkene de absolutte favoritter blant store og små hjemme hos oss. Denne gang er Karsten og Petra med morfar til Oslo for å feire 17. mai. Vi lærer masse om Oslos severdigheter og om hvordan og hvorfor 17. mai feires i Norge. Petras kosebamse Frøken Kanin og Karstens kosebamse Løveungen er også med og serverer på en smart og underholdende måte bakgrunnsinformasjon og historikk. De virkelighetstro tegningene er som vanlig fulle av fine detaljer og gjør at det er lett å kjenne seg igjen. I denne boka møter vi også morfars kjæreste og sniker dermed inn et tema til: voksen kjærlighet. En flott bok for alle barn som bor i Oslo, skal til Oslo eller som noensinne har feiret 17.mai. Det skulle vel være de fleste ;-)

Oslomor

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202234515
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
22 x 21 cm
Serie
Karsten og Petra
Løveungen og frøken kanin
Karsten og Petra

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

O
Oslomor – 26.04.2009

– Nok en varm, nydelig og klok bok om Karsten og Petra. Sammen med Lillesøster-serien til Kari Grossmann er disse bøkene de absolutte favoritter blant store og små hjemme hos oss. Denne gang er Karsten og Petra med morfar til Oslo for å feire 17. mai. Vi lærer masse om Oslos severdigheter og om hvordan og hvorfor 17. mai feires i Norge. Petras kosebamse Frøken Kanin og Karstens kosebamse Løveungen er også med og serverer på en smart og underholdende måte bakgrunnsinformasjon og historikk. De virkelighetstro tegningene er som vanlig fulle av fine detaljer og gjør at det er lett å kjenne seg igjen. I denne boka møter vi også morfars kjæreste og sniker dermed inn et tema til: voksen kjærlighet. En flott bok for alle barn som bor i Oslo, skal til Oslo eller som noensinne har feiret 17.mai. Det skulle vel være de fleste ;-)

T
Torunn – 06.08.2007

– Dette er en større og mer omfangsrik bok om Karsten og Petra enn de vi er vant til. Karsten og Petra blir med morfar til Oslo for å hilse på Esther. Hun er kjæresten til morfar. Løveungen og Frøken Kanin er selvsagt også med. Vi blir tatt med på en omvisning i hele Oslo og ender opp med å feire 17. mai sammen med gjengen. Løveungen og Frøken Kanin tar på sin måte opp elementer fra den norske historien - særlig det som førte fram mot 1814. Denne delen av boken gjør at den egner seg best for barn fra fem til sju år. De minste vil nok lett ramle av her. Men de vil henge med i resten av teksten. Flotte illustrasjoner!

L
Lady Lyra – 10.05.2006

– Dette er enda en fantastisk bok om bestevennene Karsten og Petra. Denne gangen er de i Oslo for å hilse på Kongen sammen med morfar og kjæresten Ester. Boken er som vanlig flott illustrert og det er svært lett å kjenne seg igjen i Oslo, også for dem som ikke er så kjent. Barn får også en del historiske fakta og forklaringer, uten at boken blir tung og kjedelig. Tvert imot! En morsom og koselig bok om barn, 17.mai og kjærlighet. En sikker vinner hos både store og små. En bok du kan ta frem i alle situasjoner og som alltid kommer til å bli godt mottatt.

k
kn – 12.12.2004

– Tor Åge Bringsværd har levert nok ei flott barnebok om Karsten og Petra! Denne gangen er radarparet med Petra sin morfar på besøk til kjærasten Esther i Oslo. Vi får vere med ein tur rundt i byen, og vert kjend med mange av byens attraksjoner. Dette er ei fin bok både for dei som kjenner hovudstaden frå før og for dei som skal dit på ferie. Løveungen og Frøken Kanin tilfører historia mange historiske fakta som er levert på morosam og lettfatteleg måte. Forholdet mellom morfar og Esther er også nydeleg skildra gjennom tekst og bilete. Illustrasjonane er med på å gjere boka enda bedre! Denne boka kan lesast om og om igjen! Den anbefalast på det varmaste.;)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Karsten og Petra hilser på kongen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fugl

Lisa Aisato
Innbundet 
272,- 299,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Sulten

Veronica Salinas
Innbundet 
227,- 249,-
 

Logg inn

Handlekurv